Franciaország elítéli Netanyahu kijelentését

2009.05.23. 15:49 salamonmandy

Al Jazeera

 

Franciaország a közel-keleti békefolyamat tönkretételével vádolja Netanyahut azon kijelentése miatt, mely szerint Jeruzsálem Izrael fővárosa marad és soha nem lesz megosztott.
A francia külügyminisztérium szóvivője, Frederic Desagneaux Párizsban elmondta az újságíróknak, hogy Netenyahu kijelentése kárt okoz a Jeruzsálem végleges helyzetét rendező egyezményben. Ezzel utalt arra a nemzetközi közösség által felügyelt béketervezetre, mely mind az izraeli, mind pedig a palesztin felet, a Jeruzsálemet illető tárgyalásokra szólít fel.
A szóvivő ismételten megerősítette Franciaország Jeruzsálem helyzetével kapcsolatos azon álláspontját, mely szerint Franciaország ellenzi, hogy Izrael megengedje állampolgárainak az építkezéseket a vitatott területeken. Azt is jelezte, hogy Jeruzsálem kérdését tárgyalásokat követő békeegyezmény keretén belül kell megoldani, illetve, hogy Jeruzsálem két állam fővárosa lesz. A szóvivő arra is kitért, hogy a francia miniszterelnök ezen álláspontját már a múlt évben előadta egy, az izraeli képviselők előtt elmondott beszédében.
Hozzátette, az olyan tevékenységek, mint a palesztin otthonok lerombolása és az arab területek demográfiájának megváltoztatása provokációnak minősülnek, melyek az erőszakos cselekmények elterjedését bátorítják. Ezek a tevékenységek pedig törvénytelenek és szemben állnak a nemzetközi törvénykezéssel.
A szóvivő azt is elmondta, hogy Franciaország elítéli az izraeli telepek építésének folytatását, köztük a Kelet-Jeruzsálemben állókét is, és megerősítette a letelepedések befagyasztásának szükségességét.
 

forrás: aljazeera.net - cikk itt.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr201139264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.06.30. 13:10:02

Sarkozy beleszól Izrael belpolitikájábaA francia elnök állítólag az izraeli külügyminiszter menesztését javasolta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása