Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Iránban tárgyal

2013.12.11. 00:14 salamonmandy

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden megérkezett Teheránba, hogy az iráni elnökkel, Hassan Rohanival és a külügyminiszterrel, Mohammad Javad Zariffal találkozzon – adta hírül az IRNA, perzsa nyelvű hírportál.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője, Marzieh Afkham az orosz külügyminiszter iráni látogatásáról elmondta, hogy Teherán és Moszkva a térséget és különösképpen Szíriát érintő témákról folyamatosan tárgyalnak. Mindezek mellett a politikusok tárgyalnak még a Genf-2  konferenciáról is, melyet a későbbiekben tartanak meg.

A szóvivőasszony hozzátette, hogy a szíriai krízis megoldása és lezárása terén Irán és Oroszország nézőpontja nagyon közel áll egymáshoz.

Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint Lavrov a jelenlegi helyzetet és a kétoldali kapcsolat kilátásait illető kérdéseken kívül az iráni atomprogramról is tárgyal, a legutóbbi genfi konferencián, Teherán és hat világhatalom által elért megállapodásokat is figyelembe véve.

A Novosti nevű orosz hírügynökség eközben arról is beszámolt, hogy az orosz külügyminiszter teheráni tárgyalásai során a Kaszpi-tengerrel kapcsolatos kérdést is megvizsgálják. Az öt Kaszpi-tenger melletti ország várhatóan jövő ősszel fog tanácskozni az oroszországi Asztrahánban.

Forrás: IRNA.IR

Címkék: oroszország perzsa Irán Szíria Rohani Teherán Genf-2 konferencia Kaszpi-tenger Lavrov iráni atomprogram

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr1005685384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása