Beszólt az izraeli védelmi miniszter Kerrynek

2014.01.14. 23:45 kozelkelet

moshe.jpg

Jaalon a balszélen

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter komoly bírálatot fogalmazott meg John Kerry béketervével kapcsolatban, rögeszmésnek és messianisztikusnak nevezve az amerikai külügyminisztert - számolt be a BBC.

A State Department egyik névtelenséget kérő tisztviselője az AFP hírügynökség értesülései szerint felszólította Benjamin Netanyahu izraeli kormányfőt, hogy nyilvánosan fejezze ki nemtetszését a Kerryvel szemben megfogalmazott állítások kapcsán.

Jaalon a Jediót Ahronót izraeli lap szerint arról beszélt, hogy a Kerry által benyújtott biztonsági terv "annyit sem ér, mint az a papír, amelyre írták". "John Kerry (...) nem taníthat nekem semmit a palesztinokkal való konfliktusról" - dohogott a tárcavezető. A lap közlése szerint Jaalon szavai egy korábbi magánbeszélgetésen hangzottak el, de dátumot nem írt.

Kerry az utóbbi időben számtalan alkalommal járt és tárgyalt izraeli és palesztin tisztviselőkkel a Közel-Keleten egy lehetséges arab-izraeli béke reményében. Az amerikai diplomácia vezetője reményét fejezte ki, hogy sikerül megegyezni a főbb kérdésekben (határok, biztonság, palesztin menekültek, Jeruzsálem), s áprilisra egy átfogó egyezményt köthetnek meg a felek, azonban Izrael további 1400 ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi telepes-lakás felépítését jelentette be a múlt héten.

Címkék: usa izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr855758959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása