Megszült az izraeli börtönből kicsempészett spermával megtermékenyített palesztin nő

2014.01.22. 23:40 kozelkelet

palestine_1.jpg

Fiúgyermeknek adott életet a múlt héten az a nő, akit izraeli börtönből kicsempészett spermiummal termékenyítettek meg - számolt be az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió angol nyelvű honlapja.

Mikor az izraeli hadsereg 2006-ban elfogta Tamer al-Zaanint másfél hónappal az után, hogy a férfi megházasodott, felesége, Hana a Gázai Iszlám Egyetemen éppen sáriát tanult; férjét 12 évre ítélték. Gyereke nem lévén, rengeteg szabadideje volt, így Hana újra beiratkozott az egyetemre, ahol jelenleg matematikát hallgat.

Úgy tűnik azonban, hogy vége a gondtalan egyetemi éveknek, Hana a múlt héten ugyanis egy fiúgyermeknek adott életet. Hasszan mesterséges megtermékenyítés során fogant meg - ez volt egyébként az első olyan ismert eset, hogy egy palesztin fogolynak a börtönből kicsempészett spermiumával sikerült teherbe ejtenie hitvesét Gázában, ilyen korábban is csak hat alkalommal történt Ciszjordániában.

Hana az interneten olvasott az első, művi megtermékenyítés során teherbe ejtett, majd megszült palesztin asszony esetéről. A nő heteken át tanakodott és csak arra tudott gondolni, mi lesz a családja reakciója, ha bejelenti, hogy ő is megpróbálja. Hana először tavaly találkozott a börtönben raboskodó férjével, akivel megosztotta elképzelését. A kezdeti riadalmat hamarosan boldogság váltotta fel, ám Hanának több gyakorlati akadályt kellett leküzdenie: hogyan fogják kicsempészni a férfi ondóját? Hogyan kerülhető el a spermium elhalása, míg visszatérnek Gázába?

A palesztin ügyvédek "nehéznek, de nem lehetetlennek" nevezték a sperma kicsempészését a börtönökből, ráadásul a 8 éven aluli gyermekek fizikailag is érintkezhetnek apjukkal az üvegfalon túl, így végül Hana egyik, szintén a rimoni börtönben raboskodó testvérének a gyermeke volt az, aki elhozta a spermiumot, miközben a hölgy az erezi ellenőrzőponton várt. Mint kiderült, az ondók életerősek voltak, a gázai orvosok pedig hozzákezdhettek a művi megtermékenyítéshez, ami végül sikerrel végződött.

Címkék: izrael palesztin

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr395773844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása