Hologramként volt jelen egy pártrendezvényen Erdogan

2014.01.29. 21:48 kozelkelet

erdogan.jpg

Felejtsük el a videokonferenciát - ha a török kormányfő, Recep Tayyip Erdogan nem tud elmenni egy pártrendezvényre, akkor egy hatalmas, 3 méter magas hologramon keresztül intéz szózatot az egybegyűltekhez.

Ahogy arról a Hurriyet Daily News is beszámolt, miután a korrupciós botrányba keveredett Erdogan nem tudott személyesen jelen lenni az izmiri pártrendezvényen, saját maga hologramját "küldte" el és lelkesítő beszédet mondott a teremben helyet foglaló polgármester-jelölteknek.

A Huffington Post emlékeztetett: nem ez az első alkalom, hogy egy politikus hologramként jelenik meg hallgatósága előtt. Az úttörő Narendra Modi indiai politikus volt, aki két éve így mondott beszédet Gudzsarát állam 26 városának 53 különböző helyszínén.

A hologram-őrület egyelőre nem érte el az amerikai politikát, bár will.i.am például szintén "3D-ben" tűnt fel a CNN stúdiójában és osztotta meg tapasztalatait a 2008-as elnökválasztási kampánnyal kapcsolatban, de sokan emlékezhetnek arra is, hogy Nate Dogg és Tupac alakját szintén ily módon idézték meg egy posztumusz performansz keretében két éve a Coachellában.

Címkék: Törökország Erdogan

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr75788994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnHenry 2014.01.30. 18:08:55

"the video has been removed by the user"

és a kötelező:
Help me, Obi Wan Kenobi. You're my only hope.

Don Quixote de la Ferko 2014.01.30. 18:13:04

Mi az, amit ez a sok szerencsétlen hologramnak hisz?

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2014.01.30. 20:14:43

Az alkalmazott technológia érdekelt volna, a videón nem nagyon látszik, így lehetne kivetítő is. (vagy talán tényleg az?)
Tudtommal a hologram még erősen kutatási fázisban van.

zobod 2014.01.30. 20:37:27

@Don Quixote de la Ferko: Az optika egy régi trükk, pepper's ghost néven találsz róla wiki szócikket, egy XIX. sz.-i pacák alkalmazta először. 2Pac pedig CGI, a Digital Domain nevű cég készítette. Úgy hallottam, kb. 400 ezer dollárt kértek a produkcióért.

süti beállítások módosítása