A szudáni kormány felfüggesztette a Vöröskereszt működését

2014.02.01. 17:08 salamonmandy

redcross.jpg

A Nemzetközi Vöröskereszt bejelentette, hogy a szudáni kormánytól hivatalos levelet kapott, melyben a szervezet minden tevékenységét felfüggesztik az országban a mai naptól kezdve – olvasható az al-Dzsazíra arab nyelvű hírportálon.

A Vöröskereszt szudáni szóvivője szerint a szudáni Humanitárius Segélyezési Bizottság döntését részben technikai okokkal indokolta, mivel a szervezet idei munkatervével kapcsolatosan merült fel probléma.

A szóvivő kifejtette, hogy a Vöröskereszt mintegy 700 munkása továbbra is hivatalban marad, a szervezet munkájának felfüggesztése ellenére és elmondta, hogy új tárgyalások fognak kezdődni a Humanitárius Segélyezési Bizottsággal, a Külügyminisztériummal és más hatóságokkal, hogy a szervezet folytathassa munkáját az erőszak és a fegyveres konfliktusok áldozatainak megsegítése érdekében.

A szudáni kormánytól eközben megerősítették, hogy a szervezet munkájának beszüntetésére azért került sor, mivel nem tudtak megegyezésre jutni a szervezet munkatervével kapcsolatban.

A Vöröskereszt segítséget nyújtott számos – fegyveres csoport által elrabolt – személy kiszabadításában Darfúrban, ezen kívül sokat tett az egészségügyi szolgáltatások és az élelmezés területén az ország különböző részeiben.

2009-ben egyébként a szudáni kormány 13 nemzetközi szervezetet szüntetett meg Darfúrban, mivel azzal gyanúsították őket, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság számára kémkedtek azután, hogy az letartóztatási parancsot adott ki Omar al-Basír szudáni elnök ellen, emberiség elleni és háborús bűnök elkövetésének vádjával.

Forrás: al-Dzsazíra

Címkék: vöröskereszt darfúr sudán

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr615793017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása