Még több szíriai halt meg a béketárgyalások kezdete óta, mint korábban

2014.02.12. 18:15 kozelkelet

syria_1.jpg

Nem csökkent, sőt még nőtt is a béketárgyalások kezdete óta a szíriai polgárháború halálos áldozatainak száma - közölte egy londoni székhelyű szíriai civil szervezet szerdán, írja az MTI.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) összesítése szerint az elmúlt három hétben 4959 ember vesztette életét Szíriában, napi átlagban 236-an.

"Soha még nem volt ilyen magas az átlag. Máskor is előfordultak kirívóan gyászos napok, de utánuk mindig kicsit békésebb időszak következett" - mondta Rami Abdul Rahman, az OSDH elnöke.

A szervezet becslése szerint az áldozatok csaknem harmada lehet polgári személy. Az adatok szerint 515 nő és gyermek légi csapásokban és tüzérségi támadásokban vesztette életét.

A számok arról tanúskodnak, hogy a harcok nem csitultak, miközben a szíriai kormány és a felkelők egy részének képviselői Svájcban január 22-étől béketárgyalásokat folytatnak egymással.

A szíriai polgárháború lassan három éve tart, eddig összesen 130 ezer halálos áldozata van, a 23 milliós lélekszámú országból 2 millióan külföldre menekültek.

Címkék: Szíria

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr385811369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása