IZRAEL NEM ADJA FEL-– folytatják az építkezéseket Ciszjordániában

2009.06.29. 13:57 salamonmandy

 

 

Izrael zöld utat adott további 50 lakóegység megépítésére a megszállt Ciszjordániában egy már meglévő telepen. Eközben a megszálló hadsereg letartóztatásokat hajtott végre, melyek során 14 palesztin állampolgárt tartóztattak le.
 
Az izraeli hadsereg a mai napon arról is beszámolt, hogy az új lakások Jeruzsálemtől északra, az „Adam” nevű telepen kerülnek majd megépítésre.
 
A további lakóegységek felépítésére irányuló döntés annak ellenére született, hogy az Egyesült Államok többször felszólította Izraelt, hagyjon fel az összes telepépítési tevékenységével a palesztinokkal újonnan megkezdett tárgyalások érdekében.
 
Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanyahu elmondta, hogy a jobboldali kormány nem fog újabb telepeket építeni a megszállt területeken, de nem tesz semmit a már meglévő telepek „természetes növekedése” ellen.
 
Ciszjordániában (Nyugati Part) újabb házkutatásokat és letartóztatásokat hajtott végre az izraeli hadsereg az elmúlt éjjel. Az izraeli hadsereg annyit mondott el, hogy 14 körözött palesztint tartóztattak le, de azt nem árulta el, hogy ezek a személyek kapcsolatban álltak-e valamilyen szerevezettel.
 
Ciszjordániában az izraeli hadsereg napi szinten hajt végre házkutatásokat és letartóztatásokat azon az alapon, hogy az illető személyek kapcsolatban állnak a palesztin ellenállással.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Fotó: Al-Jazeera

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr481215552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása