Egy izraeli kormányzati dokumentum szerint az év eleji gázai hadművelet szükségszerű és arányos volt

A háborút  és annak lebonyolítását ellenben széles körű kritika fogadta, amely során mind Izraelt, mind pedig a Hamaszt háborús bűnnel vádolták meg. Palesztin források szerint mintegy 1400 gázai halt meg a konfliktus során, míg a másik oldalon tizenhárom izraeli vesztette életét. Az ENSZ becslése szerint az izraeli offenzíva során ötvenezer otthont, nyolcszáz ipari ingatlant és kétszáz iskolát romboltak le vagy rongáltak meg, valamint harminckilenc mecset és két templom is erre a sorsra jutott.

 
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (UNHRC) az egykori dél-afrikai bírót, Richard Goldstonet-t nevezte ki annak vizsgálatára, vajon követtek-e el háborús bűnöket a felek a háború során. Izrael elutasította az együttműködést, mondván, az UNRCH elfogult ellene. Az olyan állítások, mint hogy az izraeli hadsereg fegyvertelen polgárokat ölt meg, civileket emberi pajzsként használt, lakó ingatlanokat pedig válogatás nélkül rombolt le, továbbra is fennállnak. Izraeli tisztviselők azonban váltig állítják, hogy a hadsereg mindent elkövetett a civilek védelme érdekében, a Hamasz viszont polgárok életét kockáztatta azzal, hogy civilek által lakott övezetekből bombázott, otthonokat és épületeket pedig csak akkor rombolt le az izraeli hadsereg, amikor erre valamilyen különleges katonai szükség kényszerítette. A konfliktus huszonkét napig tartott, s január 18-án fejeződött be.
 
Izraelnek joga és kötelessége volt, hogy katonai válasszal feleljen a Hamasz szüntelen rakéta- és aknavető-támadásaira” – áll a csütörtökön napvilágot látott kormányzati dokumentumban, amely szerint 2000 és 2008 között 12 ezer rakétát lőttek ki Izraelre, közel háromezret egyedül 2008-ban.
 
A riport kifejti, hogy az izraeli csapások által az ENSZ épületeit ért károkért a Hamasz okolható, amely a zsidó állam szerint a nemzetközi szervezet közelébe telepítette rakétaindítóit.
 
Izrael elutasítja azon kijelentéseket, amely szerint palesztinok tucatjainak halálát vagy sebesülését a fehérfoszfor okozta volna. A dokumentum részletezi a civil életek megmentésére tett erőfeszítéseket is: ezek szerint két és fél millió röplapot dobtak le és 165 ezer telefonhívást intéztek a lakossághoz, amelyek során a veszélyeztetett területek elhagyására figyelmeztették a palesztinokat.
 
A kormányzati dokumentum szerint a háború ideje alatt mindvégig engedélyezték a humanitárius segély bejutását Gázába. Ezzel szemben a palesztinok azt állítják, hogy nem volt biztonságos a harcok és bombázások során elhagyni otthonukat, s képtelenek voltak hozzájutni a segélyekhez.

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr741280322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2009.07.31. 22:41:27

"Szükségszerű és arányos." Szerintem ha összeadnánk az összes általuk kilőtt Kasszam rakétát, az arányos lenne egyetlen F-16 rakományával. A civil áldozatok száma szintén arányos volt. A néhány megrongálódott otthon úgyszint arányban áll az 50000 lerombolt lakóingatlannal. A lebombázott ipari üzemek és iskolák tömege arányos a másik oldal hasonló veszteségeivel.

Mi lett volna ha aránytalanul csapnak vissza?

J.Ildiko 2009.08.01. 22:34:57

Nem is tudtam, hogy 12 ezer rakéta fér egy F-16-osra.

Az, hogy a 12 ezer rakéta hatékonysága, találati aránya nagyon alacsony volt, "szerencse" dolga, tehát ez nem a Hamasz érdeme. Ez tehát nem lehet alap az arányosság megállapítására. Lehetett volna a 8 év alatt mondjuk 5000 találat, amely 5000 emberéletet követel.

Tilikovi logika szerint könnyen megválaszolható matematikai rejtvény:

Ha 8 év alatt a Hamasz kilő Izraeli civil célpontokra 12.000 rakétát, amelyből 500 találat van, ebből 350 személyes lakóingatan, a többi középület, iskola, óvoda, a találatok 85 %-a üres lakóhelyiségekbe csapódik be, a maradék 15 % eredményeképpen 50 sebesült keletkezik, akiknek átlagos felépülési ideje 20 nap, akkor Izraelnek az arányos válaszcsapás kívánalma szerint 8 év alatt hány rakétát kellett volna kilőnie, milyen találati aránnyal, mennyi sebesültet produkálva ?

Ez az egész senkinek sem hiányzott. Nem kellett volna piszkálni az oroszlán bajszát...

A poszthoz:

"Ezzel szemben a palesztinok azt állítják, hogy nem volt biztonságos a harcok és bombázások során elhagyni otthonukat, s képtelenek voltak hozzájutni a segélyekhez."

Miért is történt ez ? Mert a Hamasz begyűjtötte a segélyeket, s pénzért osztotta szét.

Tilikov (törölt) 2009.08.02. 13:51:08

@j. i: Én inkább arra gondoltam, hogy egy Kasszámba néhány kilónyi robbanótöltet fér, ezért ha a tűzerőt nézzük, egy repülőre többezer kasszámnyi robbanóanyag fér. És a kályhacsőrakéták találati aránya nem a "szerencse" dolga, sehogy sem lehetett volna 5000 találat, mivel egy alapvetően irányíthatatlan, vaktában repülő eszközzel soha nem fognak 50%-os találati arányt elérni. Ezért röhelyes amikor azzal jönnek, hogy a Hamasz iskolákat, óvodákat vesz célba. Begyújtják a tüzet a petárdájuk alatt, aztán lesz ami lesz, ezzel nem lehet célozni.

Szerintem ez a nyilatkozat szimpla reakció arra, hogy a nyugati sajtó is aránytalannak nevezte a gázai akciót. Most ők megmondják, hogy márpedig arányos volt. Nem mintha a Kasszámra Kasszámmal kellene válaszolni, ha egyszer nekik XXI. századi haditechnikájuk van. De ez a válasz akkor is asszimetrikus lesz, nem pedig arányos.

J.Ildiko 2009.08.02. 22:35:48

@Tilikov:

Ha abból indulunk ki, hogy amit a Hamasz vagy a Hezbollah csinál(t) az alapból "illegális" (civilek rakétázása) és értelmetlen (nem lesznek sikeresek), akkor már maga az a kérdés (vagy megállapítás) is kissé lényegtelenné válik, hogy vmit asszimetrikusnak titulálunk
-e.

Izrael tudja, hogy a világ (egyik) legjobb hadseregének kell lennie.

Ezért kifejlesztette és már sikeresen le is tesztelte új "Iron Dome" nevű rakétaelfogó rendszerét, amely úgy tűnik mind a Kasszamokkal, mind a Katyúsákkal, mind a Gradokkal felveheti a ballisztikus versenyt.

www.izraelihirlevel.com/2009/07/17/vaskupola-sikert-arat/

Tilikov (törölt) 2009.08.03. 01:39:41

@j. i: "Izrael tudja, hogy a világ (egyik) legjobb hadseregének kell lennie. "

Ha a világ egyik legjobb hadserege lenne Izrael, akkor nem találta volna ki ezt az Iron Dome-ot. Azt olvastam olyan 30-40 ezer dollár a költsége egy elkárítórakétának. Ez ajándék lesz a Hamasznak aki boldogan fogja lövöldözni a párezer dolláros katyusákat és kasszamokat, amíg csődbe nem megy az IDF.

Mégcsak áldozatok sem lesznek, mert az Iron Dome megvéd, de milyen áron?

III. Konrad 2009.08.03. 09:23:43

Azért még ezt, mert újabb bizonyíték, mit "tud" az illető:

Aszongggya:

"Ha a világ egyik legjobb hadserege lenne Izrael, akkor nem találta volna ki ezt az Iron Dome-ot. Azt olvastam olyan 30-40 ezer dollár a költsége egy elkárítórakétának. Ez ajándék lesz a Hamasznak aki boldogan fogja lövöldözni a párezer dolláros katyusákat és kasszamokat, amíg csődbe nem megy az IDF"

1. Ja, jó, akkor a CAHAL márpedig NEM a világ legkorszerűbb haderejeinek mgyike. OK, biztos így van, csak végigi kellnézni, miket fejlesztettek az évtizedek során...semmi érdekes, tényleg.

Bolond vagy te, fiam...

2. Azt én nem tudom, mit olvastál, de ai Iron Dome nem csak rakétákból áll mmajd, hanem nagy tűzerejű gépágyúkból is, sőt, ez lesz az első vonal. A rendszerbe integrálni akarják a THEL lézereket is, de ez utóbbit nem biztos, hogy megteszik.

Akárhogy is, ez a védelmi rendszer le fogja fedni Izrael területének úgy 95 százalékát, összetevőinek (gépágyúk, nem robbanó, csak kinetikus erejüket használó rakéták, a THEL, és a minezt irányító software és hardware eszközök) hatékonyságát már tesztelték - élesben, többször is, legutóbb a Cast Lead idején. Mondom, tesztelték, szóval, nem teljes körű bevetésről volt szó, csak néhány üteg kipróbálásáról.

A hírek szerint valami 80 százalék volt a hatékonyság - és ez csak néhány üteg volt, nem pesig a teljes rendszer, összekötve.

Drága lesz?

Az, de lévén teljes körű, integrált védelmi rendszer, eleve nem csak a hamasz szar rakétái meg aknái ellen készül az egész, hanem gyakorlatilag BÁRMI ellen, ami repül, így eleve hülyeség az egyes rakéták árát öszehasonlítani a GRADokkal, pl.

És még valami:

- Feltételezem, a CAHAL illetékesei azér' végeztek egy kis fejszámolást (haha), és nagyjából azért sejtik, mennyire éri meg kiépíteni, és üzemeltetni ezt a rendszert.

Bár lehet, hogy tévedtek, mert nyilván korszerűtlen zsebszámológépeik rossz eredményket adhattak ki...

Még ez:

- Az ID léte nyilvánvalóan nem zárná ki az egyéb válaszlépéseket, ha azok elkerülhetetlenek. Szóval ennek a rendszernek az üzembe helyezése nem jelenti, hogy terrorista és egyéb iszlámnáci cimboráid nem fogják szárazföldi erőkkel lezúzni, ha az kell.

Ne aggódj, a tieid a gyengék, Izrael pedig az ERŐS.

Még ha ezt te egy toporzékoló, hisztériás gyerek módjára olyan "de nem is így van" jelleggel próbálod nem figyelembe venni, akkor is.

J.Ildiko 2009.08.05. 16:22:29

@Tilikov:

Hol olvastad ? Link ?

A gyártó szerint mindenesetre "cost effective"

"- Cost effective defense solution
- Day/night and all weather operation
- Successful handling of simultaneous firing
- Effective discrimination and handling of threats
- Very high percent success rate
- Reduced collateral damage"

www.rafael.co.il/marketing/area.aspx?FolderID=345&docID=1530

III. Konrad 2009.08.05. 17:30:05

"Hol olvastad ? Link ? A gyártó szerint mindenesetre "cost effective"

- Ugyan már...

Az ilyen "tilikov" féle lelketlen mellédumáló és terelőgépektől értelmetlen ilyet kérdezni.

Kb. ezt válaszolná:

Ez cionista propaganda, még jó, hogy dícséri a saját termékét, de ő jobban tudja, mint a RAFAEL (há' mi ez a "rafael", csak egy világszerte elismert Hi - Tech eszközöket gyártó bagázs...), és amúgy is, zsidó elnyomás Gázában.

Na...

III. Konrad 2009.08.05. 17:36:24

Meg aztán, ha valaki ilyen "felkészültséggel" kommentel, mint ez a "tilikov" kölök...

...aki ilyen háborodott módon reagál minden megadott forrásra (kedvencem: " ez szemét mind!!!"), amivel az ő ostobaságát, tudatlanságát, és beteg "világnézetét" jól be lehet mutatni, attól teljesen fölösleges forrásokat kérni...

Ahogy ez eddig is bebizonyosodott a hozzá hasonlóakról, és nem csak ezen az oldalon, hanem bárhol a neten.

Tilikov (törölt) 2009.08.06. 11:48:28

Kösz, hogy válaszolsz helyettem Konrád, kár, hogy ilyen módon teszed. De többre nem is számítok a részedről, mint a szokásos mellébeszélés. Sehol nem vontam kétségbe, hogy ez ne lenne csúcstechnika, én csupán a magas költségeiről beszéltem. Ha beírnád a keresőbe, találhatsz rengeteg forrást, íme egy ezek közül:

www.missilethreat.com/archives/id.6925/detail.asp

Each interceptor missile will cost between $30,000 and $50,000. The rockets that they will intercept, however, cost only a few dollars to make. Some analysts fear that reliance on Iron Dome may lead to a costly arms race, in which Palestinian militants and Hezbollah would have the advantage.

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk: ez egy fenntarthatatlan rendszer. Az iszlamisták százszámra lövöldözhetik a rakétáikat, amit az Iron Dome milliárdokért fog levadászni. Ez egyszerűen nem éri meg. Rakétából lesz utánpótlás bőven, vajon dollárból is lesz?

III. Konrad 2009.08.06. 19:23:00

A tilikovi ámokfutás folytatódik.

A legszánalmasabb elmebaját azonban most követte el, hogy asszonngya'nékem:

"...többre nem is számítok a részedről, mint a szokásos mellébeszélés."

- Szóval, a kérdésekre soha nem válaszoló, betegesen hazudozó, neki "nem tetsző", konkrét adatokkal dolgozó forrásokat soha figyelembe nem vevő, sértődötten hőbörgő, háborodottan mellédumáló- és terelőgép most már annak mondja, hogy mellédumál, aki bizonyítékok, tények légiójával árasztotta el őt korábban, és felvetéseire továbbra is választ, cáfolatokat vár (hiába).

Ezen felül:

- A RAFAEL HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁSA MI A JÓ ÉDES NAGYNÉNIKÉD TÉRDE KALÁCSÁNAK LENNE MELLÉDUMÁLÁS, TE SZERENCSÉTLEN? EZT ÁRULD MÁR EL!!!

Vagy alább, az Ehud Barak, és a vezérkar által kinyilvánított álláspont miért lenne mellédumálás?


Te nem vagy normális, komolyan...

Ez, amit művelsz, te tilikov kölök, ez már tényleg szánalom a köbön...fejezd már be, komolyan.

***

Igen, ugye, itt van ez a cikk, amit a Mindenről Minednt Mindig Tudó Egyetemista linkelt egyel feljebb:

www.missilethreat.com/archives/id.6925/detail.asp

...egy érdekes, "rakétaelháritás - szkeptikus" oldalról...mely roppant "szakszerű" (forrásmegjelölések, szakértői véleményekre való hivatkozások, stb. nélkül, ahogy az a tilikov - félékhez illik...)

...és mely cikk a végén valahogy összemossa a rakétapajzs teljesen hibásan értelmezett koncepcióját az izraeli terjeszkedéssel (igen, ez most komoly, tessék elolvasni ezt a mélyen szántó cikket!!!)

És ez a tilikovi elmebaj szerint A Forrás, mely kétséget kizáróan bitonyítja igazát!

Nem ám a Rafael elemzés, az nem számít, ahogy nyilván ez sem:

writingtw.blogspot.com/2009/07/iron-dome-hits-target.html

Nem, nem!

Ráadásul, linkeltük korábban a Rafael hivatalos lapját, is, én meg ezen felül, kifejtettem, miért hibás az egész kindulópont, amit az ID - ről mondd a szerencsétlen, handabandázó tilikovi elmebaj által megadott cikk...

Na, most mi van?

Talán az, hogy a Barak, a vezérkar, és a Rafael által kiadott állásfoglalás is "mind szemét"?

"Sehol nem vontam kétségbe, hogy ez ne lenne csúcstechnika, én csupán a magas költségeiről beszéltem."

- De jó!

És mi a helyzet azzal, amit írtam az ID - ről?

Ja, semmi?

Az is a szokásos tilikovi "ez mind szemét" kategóriába tartotik, forrásanyaggal (Rafael), előzetes izraeli katonai koncepcióval és feltételezhetően elvégzett számításokkal együtt?

Mellédumálás...mi?

Te kölök, miért van, hogy amikor egy hülye beszólásod valaki ízekre szedi (mondjuk, én), azt te egyszerűen megkerülöd, vagy most már engem vádolsz mellédumálással, ami az alpári pofátlanság netovábbja?

Értelmezhető választ már nem is várok.

Azért egyvalamit (most már csak egyvalamit) mondj meg nékem, visszatérve az egyik tényre, amire korábban a szokásos volt a tilikovi válasz: mély kussolás.

Szóval:

- Áruld már el, hogy a nemzetközi tömeggyilkos terrorizmus miért is nem köthető immár 100 % - ban az iszlámhoz?

Tekintetbe véve a religionofpeace tényszerű táblázatát, mely napi pontossággal van vezetve?

Ja, és a korábbi kérésem, ehhez kapcsolódik:

- Kérném az utóbbi 10 év nagyobb merényleteit és merényletsorozatait, a világ összes pontjáról. És azt is, hogy KIK KÖVETTÉK EL ezeket.

...

Nos,

Ez az Iron Dome dolog eléggé gázosra sikeredett részedről, mint eddig lényegében minden...

Te, tilikov gyerek, nem gondolod, hogy itt a véged, fuss el véled?

Tilikov (törölt) 2009.08.06. 22:29:24

Ismét a konrádi copy paste-es karattyolás, avagy a szokásos spam.

Kezdjük ott, hogy nem is neked szólt amit írtam, de te persze belekötsz, tudom, nem is tudsz mást tenni. J.I. kért egy linket arra az állításra, hogy 30-40e $ az ára egy elfogórakétának, de mint írtam, a guglival számos forrást találsz erre az adatra. A te "Rafael elemzés"-ed viszont nem sok mindenre tér ki, a költségekről egyáltalán nem szól. Szóval ha szerinted nem ennyi az ára, akkor áruld el mennyi, és hogy megéri-e lelövöldözni a pár dolláros katyusákat.

Ezt az általad oly kedvelt "nemzetközi tömeggyilkos terrorizmus" fogalom, és a "bizonyíték" a híres religionofpeace.com-on, ahol a lista 99%-ban egyszámjegyű áldozatot regisztrál (!), és ezt nagy elmésen elnevezni Nemzetközi Tömeggyilkos Terrorizmusnak (!!!) ehhez már arc kell ember. Még a 9/11 elmegy, de a többi szimpla gyilkosság, és természetesen értelmetlen kollektívan elítélni egy 1,5 milliárd fős közösséget, néhányszáz gyilkosság miatt.

III. Konrad 2009.08.15. 23:37:04

Ilyen nincs, és mégis van...

"Rafael elemzés"-ed viszont nem sok mindenre tér ki, a költségekről egyáltalán nem szól..."

- OK, világosan leírtam, hogy ez a rendszer nem így fog működni, további linkeket megadva, de mindegy. A "tilikov" kölöknek fontosabb egy ki tudja, kik által összegányolt, teljesen szakszerűtlen cikk, mint az izraeli vezérkar, és a gyártók szakvéleménye.

Ő ezt is jobban tudja.

Jó, nem baj, majd elmúlik.

"általad oly kedvelt "nemzetközi tömeggyilkos terrorizmus" fogalom..."

- Ez már undorító, szemét viselkedés.

A több százezer halottat, mely az USA - tól Kínáig, Oroszországtól dél - Ázsiáig tomboló iszlám terrorhoz közvetlenül köthető, így gyalázni...ezt letagadni, hogy hát nincs is olyan, hogy világméretű tömeggyilkos iszlamista terror...

...kb. mintha azt a bizonyos hatmilliót tagadják az erre illetékes Igazságmegmondók.

Ez kegyeletsértés, ez halottgyalázás, ez szemétség.

"...a híres religionofpeace.com-on, ahol a lista 99%-ban egyszámjegyű áldozatot regisztrál (!)..."

1. Marhaság, megnézheti bárki.

www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

Rengeteg a kétszámjegyű "áldozat - mennyiség", napi rendszereséggel...jaj, ne, nézzétek már meg, komolyan...

...de háromszámjegyű is akad, sajnos túl gyakran... csak meg kell tekinteni, mától 1998 - ig, azóta vezeti et a bodycountot az ottani oldalgazda.

2. Ha összedjuk ezt a sok egy - két akármennyi számjegyűt...excel művelet, nézze meg mindenki, mennyi jön ki.

3. A religionofpeace tehát írhat BÁRMIT, az ezek szerint NEM ÚGY VAN. mert nem, és kész...na ne.

Ott a száz legfeljebb tíz, de csak a "tilikovi elmebaj" szerint, persze...ott a naponta százával hulló emberk valójában csak egy pár, azok is csak "sima" gyilkosságok...ott a kettő = egy...

Ez az "ember" beteg.

"...és ezt nagy elmésen elnevezni Nemzetközi Tömeggyilkos Terrorizmusnak..."

1. nem EZT neveztem el, és nem én neveztem el, hanem magát a jelenséget. És ha öszeadjuik az ottani számokat, mondom, '98 - ig visszamenőleg...az bizony nem pár száz.

De a "tilikovi elmebaj" szerint a százezer az legfeljebb pár száz.

És amúgy sem az iszlamisták a feleősek ezért.

Nem.

És nincs is Nemzetközi Iszlamista Tömeggyilkos Terrorizmus...a Föld meg lapos, a Holokausztot a zsidók csinálták, hogy elfoglalhasák a világot, a Pápa pedig valójában nő.

Elohim BeShamaim...

"Még a 9/11 elmegy, de a többi szimpla gyilkosság..."

- A "tilikovi elmebaj" eddigi legalávalóbb produktuma, úgy látszik, ennek a kölöknek semmi sem szent, ha elmezavaráról akarja a figyelmet egyre gonoszabb handabandázással terelni.

Szóval, 9/11 nagyvonalúan, "még elmegy". OK, akkor azt - ESETLEG - az iszlamista terror számlájára írhatjuk. Esetleg,...de az többit nem, ezek szerint.

London, Madrid, Moszkva, Beszlan, Bali, az iraki és afganisztáni, afrikai, indiai, délkelet-ázsiai, és igen, korábban (úgy 56 éven át)izrael elleni, stb. tömeggyilkos terror az viszont már NEM, az nem! Az AZÉRT SEM ISZLAMISTA TERROR!

Azok neki csak "sima - SZIMPLA - gyilkosságok", és nem játszsnak!

Több tízezer ember legyilkolása ÉVENTE, az iszlamisták által, az neki "szimpla gyilkoság", melyeknek semmi köze az általa imádott iszlámnáci terrorhoz.

Nehéz ilyenkor bármit is mondani...talán annyit, hogy egyszer lehetnék szemtanúja a látványnak, mikor egy, mondjuk indiai, vagy pakisztáni srácnak, ki teszem azt, a fél családját elvesztette az iszlamista terror miatt, az egyetemen ilyet beszól ez a senki, hogy az nem is úgy van...

Jó, elég ebből.

Nézze meg mindenki ezt, és döntse el, hogy van - e nemzetközi iszlámnáci terror, vagy sem:

www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

Szerintetek is?

Tilikov (törölt) 2009.08.16. 13:01:21

@III. Konrad: LOL

Nevetséges, hogy a több hetes kommentjeimmel vitatkozol. De legalább visszafogod magad, bizonyára azért mert észlelted, hogy a minősíthetetlen stílusú kommentjeid eltűntek. Azonban ha a gyalázkodás el is marad, a csúsztatást továbbra is gát nélkül gyakorlod.

Alaptalanul megrágalmazol, hogy letagadom az iszlamisták gyilkosságait, mi több kegyeletsértek és halottgyalázok, holott soha nem követtem el ezt. Én a "tömeggyilkos terrorizmus" tényét tagadtam az általad felhozott csekély áldozattal járó esetekben. Szó sincs arról, hogy néhány, vagy akár csak egy ember megölése ne lenne elítélendő! De akkor sem tömeggyilkosság. Ellenben 9/11, London, Madrid, Mumbai, stb. tömeggyilkosságok voltak, az általad felhozott példák 99%-a viszont nem. Enyit írtam, nem többet, és ezt továbbra is fenntartom.

Azt sem írtam, hogy az iszlamisták ne lennének köthetőek terrorcselekményekhez, lévén az iszlamizmus az iszlám terrorizmus szinonimája, ami egy tagadhatatlan jelenség. Bár nem túl szerencsés elnevezés, mert összetéveszthető az iszlámmal. És pontosan ez a te komplexusod is, hogy az iszlám terrorizmust azonosítod az iszlámmal. 1.5 milliárd muszlimot kollektívan ítélsz el, egy csoportnyi radikális terrorista bűneiért.

Meg úgy általában, az egész gondolkodásmódod csereszabatos a neonácikéval, csak nálad a zsidók helyett a muszlimok az alsóbbrendű nép. Kilóg a lóláb Konrádkám, mindenki láthatja melyikünk a szélsőséges uszító.

És ha reagálsz, légyszi ne végeérhetetlen kommentekben tedd, mert unalmasak.

III. Konrad 2009.08.16. 16:44:45

tilikovi ámokfutás folytat.

"Nevetséges, hogy a több hetes kommentjeimmel vitatkozol..."

1. Ehhez volt egy bő válaszom, még akkor írtam, de a napokban ki lett moderálva. Erre írtam ezt, mert az a töménytelen hülyeség, amit leírtál, nem maradhat válasz nélkül!

:)

2. Nevetséges, hogy több hetes beíráa kapcsán visszajössz görcsölni. Na, EZ tényleg nevetséges. :))))

"Alaptalanul megrágalmazol, hogy letagadom az iszlamisták gyilkosságait, mi több kegyeletsértek és halottgyalázok, holott soha nem követtem el ezt"

- Hazudsz, mint mindig.

Részletesen leírtam mindenkinek, miért mondottam ezt egyel fentebb. Döntse el mindenki.

"Én a "tömeggyilkos terrorizmus" tényét tagadtam az általad felhozott csekély áldozattal járó esetekben..."

1. Jó, akkor tagadjad, mit bánom én. Tömeggyilkos iszlamista terror attól még van, aki ezt vitatja, az egyszerűen nem normális.

2. Amit újra "csekély áldozattal járó" eseteknek nevezel, itt meg lehet nézni,

www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

hát, naponta több tucat ember veszíti életét, van, mikor több mint száz. A sebesültek száma...jó, hagyjuk.

Mindegy, nevezd ezt aminek akarod.

Hé...

Szerintem ezek tudod, mik?

DIÁKCSÍNYEK!

Ez az! :))) Más nem is lehet!

"Szó sincs arról, hogy néhány, vagy akár csak egy ember megölése ne lenne elítélendő! De akkor sem tömeggyilkosság."

- Nem ám!

Amikor bűntársaid, akikkel valamiért lelki közösséget érzel, naponta robbantanak fel szerte a világon vagy 50 embert, az ugye, nem tömeggyilkosság.

Te, komolyan, nézd már meg az aktuális bodycountot, mondjuk az utóbbi 5 napban...

"lévén az iszlamizmus az iszlám terrorizmus szinonimája, ami egy tagadhatatlan jelenség..."

- Ööö....nem ezt ugattam eddig?

Amire a válasz valami ilyesmi volt mindig, hogy "márpedig iszlamista tömegterror nincs...."

?!?

"nem túl szerencsés elnevezés, mert összetéveszthető az iszlámmal. És pontosan ez a te komplexusod is..."

1. Még jó, hogy linkeltem korábban egy rahedli korán - idézezet, egész bekezdésekbe foglalva (szóval, nem kiemelve!!!), melyek világosan mutatják, mi az iszlám...

2. Nekem nincs komplexusom, ellentétben veled, aranyapám...súlyos iszlámőrületben szenvedsz. Nem baj, ha nagy leszel, majd talán elmúlik.

"1.5 milliárd muszlimot kollektívan ítélsz el, egy csoportnyi radikális terrorista bűneiért"

1. Ilyen videókat is linkeltem, mi ez a "csoportnyi radikális..."...gondolom, egyet sem néztél meg, mert te az ilyenekkel a már legendássá vált válaszoddal reagálsz: "ez mind szemét"!

Ilyen erővel mondhattad volna azt is, hogy 'oszt jónapot...

Felmérések eredményeit is küldtem, Angliából, Franciaországból, az arab világból, pl. de gondolom, b***szad megnézni...

2. Elküldtem a Muslim Brotherhood Project angol és francia linkjét is, hogy lásd, mit gondol "pár szélsőséges"...gondolom, AZT SEM nézted meg...hát, igen.

"Meg úgy általában, az egész gondolkodásmódod csereszabatos a neonácikéval.."

- Az egyém nem, a tied viszont hamisítatlan, ostoba, agymosott iszlámnáci - szimpatizáns, vitaképtelen.

Amikor én jártam Egyetemre, kb. egy ilyen húzásod lehetett volna a tanárok előtt...

És rettenetesen buta is vagy, mert tárgyi tudásod gyakorlatilag nulla, geostratégiai - politikai tudásod nulla, katonai ismereteid nulla (jaj, legalább EZZEL ne vitatkoznál, pont velem...), demagóg vagy, de azért osztod az eszet.

Bármilyen hülyeséget írsz, azt többszörösen cáfolom, de egyrészt ezeket el sem olvasod, másrészt, AKKOR IS NEKED VAN IGAZAD!

Még ha nincs, akkor is!

:))))))))))))))

LOL, tudod, ez vicces!

Kérsz banánt?

:)

"Kilóg a lóláb Konrádkám, mindenki láthatja melyikünk a szélsőséges uszító"

1. "konrádkád" teneked a vasorrú ükanyukád.

2. Nekem sehonnan nem "lóg ki" semmim, tudod, én vigyázok erre...hogy neked mi lóg ki, meg honnan, azt az olvasók fantáziájára bízom, reménykedve, hogy ebbe inkább nem gondolnak bele.

3. Ha már valami "kilóg", az a te végtlen ostobaságod.

4. Te nem vagy szélsőséges, sem uszító, gyszerűen csak rettenetesen buta vagy, és műveletlen.

"És ha reagálsz, légyszi ne végeérhetetlen kommentekben tedd, mert unalmasak..."

1. Úgy "reagálok, ahogy akarok.

2. Na, ebből jól lejön, hogy is képzeled te az ilysmit: a neked írottakat, ha azok hosszúak, sok linket, fordítani - néznivalót tartalmaznak, inkább el em olvasod, mert lusta vagy.

Találomra kiragadsz egy - két mondatot, aztán azok miatt arénázol...videókat meg nem nézel, el nem olvasol semmit, nem fordítasz le semmit (hajjaj, pedig a Muslim Brotherhood Projectet érdemes lenne...).

Ostoba kijelentéseid egyértelmű cáfolatait figyelembe nem veszed (legutóbb ez az Iron Dome és RAFAEL - dolog nagyszerű példa volt minderre...).

Ez a magadfajta fő problémája: nulla tudással akar okosítani, és mikor különlegesen nagy marhaságokat mond, ahhoz is ragaszkodik, mindegy, ki, hogy érvel, bizonyít.

El sem olvasod...te, mehetnél már máshová...ha már ez "untat"...

Mit keresel it még mindig?

Van neked kurucinfó, iszlam.hu, meg hasonló, szívednek kedves oldalak...

Miért pont itt kell rontanod a levegőt?

Fejezd már be, komolyan...

III. Konrad 2009.08.16. 17:04:40

Te, mi van már az Iron Dome-val kapcsolatos ismerteőmmel, és a hozzá linkelt forrásokkal?

Azzal is csúnyán beégtél, így aztán marad a szokásos "tilikovi válasz", vagyis, a nagy büdös hallgatás?

Vagy tán' biz' semmit nem olvastál el róla?

Ez a valószínűbb, mivel most már tudjuk, hogy te, és a magad fajta "unja a hosszú kommenteket"...:)))))

***

És várom ám még mindig az utóbbi tíz év nagyobb merényleteit, világszerte,...és hogy kik követték el, kikhez köthető...hm?

III. Konrad 2009.08.16. 17:05:35

Ühüm...pár dolog, ami eszembe jutott, sorban:

1. Az iszlám a béke vallása

thereligionofpeace.com/
(ezen belül a teljes főmenüsor)

answering-islam.org/Terrorism/islam_and_violence.html

2. Az iszlámot csak pár szélsőséges "ferdíti el":

frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4476
www.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4475
www.youtube.com/watch?v=tx0lqVZOnHw

3. Az iszlám terror NEM globális, és NINCS naponta több tucat áldozata, szerte a világon:

thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

(15-én 18 hulla, 95 sebesült. 14 - én jééé...kettő??? 13 - án 47 hulla, 65 sebesült. 12 - én 29 hulla, 31 sebesült. 10- én 71 hulla, 332 sebesült...OK, lehet számolgatni).

Na, ennyi elég is emlékeztetőnek.

A vak is láthatja:

- Az iszlám igenis BÉKÉS, és követői is többnyire BÉKÉSEK!

Egy jóféle szemle, az iszlamsiták, és szimpatizánsaik által gyűlölt, de attól még tények tömegét, források ezreit, és elemzéseket felvonultató oldalról:

dzsihad.blog.hu/tags/iszl%C3%A1m

Béke...az ám, :)

Tilikov (törölt) 2009.08.16. 17:16:19

Oké befejezem, csak még egy utolsó kérdés, ez akár a teljes szóváltásunknak a summája is lehetne:

Miről vitatkozunk mi tulajdonképpen?

Mert az oké, hogy ha én át mondok akkor te bét, és ha te bét akkor én át, de van egyáltalán tartalma a vitánknak, vagy csak reflexből ellent mondunk egymásnak akármit állítson a másik. Van-e itt eldöntendő kérdés, amelynek egyik vagy másik válasza mellett érvelünk, vagy csak egymást dobáljuk sárral? (te néha szarral is dobálózol, de ezt most hagyjuk)

Szóval te tudod mi a vita tárgya?

III. Konrad 2009.08.16. 18:55:05

"vagy csak reflexből ellent mondunk egymásnak akármit állítson a másik"

- Aranyapám, nem én tehetek róla, hogy nulla ismeretekkel belekötsz olyabn dolgokba is, melyek azért néminemű jártaságot igényelnének haditchnikai, politikai, és minden egyéb, itt felmerült kérdésben...

Én pedig nem "reflexből" mondok ellent, hanem amikor leírsz valami bősz marhaságot, cáfolom, kipörgetem, aztán bizonyítom, hogy az marhaság.

Gyakorlatilag MINDENNEL durván beégtél itt.

Kérdéseimre, felvetéseimre pedig válaszod kivétel nélkül sértett hőbörgés, terelés volt.

Ahogy most is.

"te néha szarral is dobálózol, de ezt most hagyjuk"

- Ezt érdemled, ez vagy.

A sár a magad fajtának túl nemes anyag lenne.


"Miről vitatkozunk mi tulajdonképpen?"

Ha nem világos:

1. Miért akarod mindenáron egy teljesen vállahatatlan, gyilkos, pszihopatikus eszmét, és annak követőit védeni?

2. Miért nem vagy képes egyenesen válaszolni a neked feltett kérdésekre?

3. Miért hazudsz, ferdítesz, terelsz folyton?

4. Miért nem vagy képes SEMMIT elolvasni, elfogadni azon anyagok közül, melyekről feltételezhető, hogy csúnyán beégetnek?

5. Miért dumálsz bele olyan dolgokba, melyekhez az égvilágon semmiféle ismereted nincs (pl. geostratégia, közel - keleti konfliktusok története, haditchnika, és úgy általában, szinte minden)?

6. Miért szívóskodsz, mikor már rég falhoz vagy állítva?

7. Miért nem vagy képes tévedést, hibát beismerni?

8. Miért tagadsz teljesen nyilvánvaló, bizonyítható tényeket?

sorolhatnám, de ezek a legfontosabbak.


Itt a véged, fuss el véled!

Most már tényleg!

süti beállítások módosítása