Palesztinok feltörték Izrael legnagyobb pártjának honlapját

 

 
Izrael legnagyobb politikai pártja, a Kadima csütörtökön leálította hivatalos internetes honlapját arra hivatkozva, hogy palesztin hackerek törtek be rá.

 

 
Nem ez volt azonban az első ilyen eset. Még ezév januárban Izrael ellenes hackereknek sikerült átvenniük az irányítást az egyik izraeli rádióállomás felett. A hekkerek a Gáza-övezetben dúló háboró ellenes szlogeneket, égő amerikai-izraeli zászlók és a háborúban megsebesült palesztin gyerekek képeit helyezték el a honlapon.

A honlapot csütörtökön kora reggel „támadták meg” és a párt vezetője, Tzipi Livni ellen sértő szlogeneket és képeket helyeztek el rajta.

A források szerint Livni blogját is „meghekkelték”.

 

A Kadima internetes szakemberei jelenleg is azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a honlapot – nyilatkozta a párt.

A honlapon elhelyezett képek között vannak olyanok, melyek Izraelben elkövetett öngyilkos merényleteket ábrázolnak és voltak olyanok is, melyeken az Izraeli Védelmi Erők gázai támadásai során megsebesült palesztinok láthatók.
 
A képek mellett olyan arab és héber nyelvű szlogenek is felkerültek a honlapra, mint hogy „Isten le fogja győzni Izraelt.” Az így meghekkelt honlapot a Gaza Hacker Team írta alá.
 
Az izraeli választásokon a Kadima egyébként 28 helyet nyert, eggyel többet, mint a jelenleg kormányzó Likud Párt.
 
 
 
Forrás: Haaretz.com

 

Címkék: izrael palesztin gáza övezet

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr771292950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

III. Konrad 2009.08.06. 19:35:17

"Röviden összefoglalva: a népi támogatás elnyeréséhez való igény nem a Hamaszt mérsékelte, hanem a Fatah-ot radikalizálta."

- Nem kelletg a fatahot radikalizálni, mindig is radikális volt.

Legfeljebb a nyugatiak tettek úgy, mintha nem hallanák - látnák, miket mond, miket tanít a palesztinoknak és az iszlamistáknak úgy általában a hivatalos fatah propaganda.

Folyamatosan, megalakulásától kezdve napjainkig.

A töbit, hogy mi van a fatahhal, a cikk kitűnően öszefoglalja.

süti beállítások módosítása