A Wiesenthal Központ arra kéri az amerikai zsidókat, hogy ne utazzanak Törökországba

 

Az Egyesült Államokban található Simon Wiesenthal Központ internetes oldalán megjelent közleményében nemrég arra kérte az államokban élő mintegy 400 ezer zsidó családot, hogy tiltakozásképpen a török állam Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt, ne utazzanak Törökországba.
 
A humanitárius segélyt szállító flotilla elleni támadások során kilenc török állampolgár veszítette életét és több török politikus is úgy nyilatkozott, hogy a két ország közti kapcsolat többé már nem lesz olyan, mint az incidenst megelőző időkben volt.
 
A Wiesenthal Központ saját bevallása szerint több mint 400 ezer családnak küldött olyan leveleket, melyekben arra kérték őket, csak nagyon fontos esetben utazzanak Törökországba.
 
A jogvédő szervezet továbbá hozzátette, a zsidóság több mint ötszáz éven keresztül talált menedéket Törökország területén, ám azok a példa nélküli kijelentések, melyek hivatalos körükben hangzottak el, s melyek Izrael népét rossz színben tüntették fel, rossz légkört teremtettek, mely a zsidók számára félelemre ad okot.
 
A világ legnagyobb zsidó szervezete, melynek számos irodája van mint az Egyesült Államokban, mint pedig Jeruzsálemben továbbá kijelentette, hogy ez a légkör valódi aggodalomra ad okot a török zsidók és az országba látogató zsidók biztonságát illetően.
 
A Wiesenthal Központ három hónapig tartja fönn ezen álláspontját, mely alatt figyelemmel kíséri a török médiát és a hivatalos nyilatkozatokat, majd a határidő lejárta után újravizsgálja álláspontját.
 
Mindez nemsokkal azután történt, hogy Amerika egyik legnagyobb Izraelért lobbizó szervezete, az AIPAC kijelentette, a török álláspont „a terrorista Hamaszt” támogatja.
 

 

Címkék: usa török izrael hamasz törökország simon wiesenthal központ aipac

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr862093815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacapc 2010.06.22. 11:27:58

teljesen igaza van a wiesenthal központnak és korrektül jár el. nem kell több Gilad Shalithoz hasonló eset. a kockázatot minimálisra kell csökkenteni.

Söci 2010.07.14. 07:43:43

hogy lenne már igaza a wiesenthal központnak? persze a zsidóknak is kurvára igazuk van ! 60 éve háborúznak bazdmeg !

nemzetiszocialista 2010.07.20. 14:54:34

Én arra kérem az összes zsidót,hogy ne utazzanak sehová sem. Maradjanak otthon és sarcolják egymást! Családban marad,nem áruljuk el senkinek! Megigérem.

nemzetiszocialista 2010.07.20. 15:02:07

Ha már mindenképpen utazni akarnak,akkor figyelmükbe ajánlok néhány kedvezményes nyári utazási ajánlatot:
Lengyelország és Ukrajna ingyenes vonatjegy,csak oda.Táborozás teljes ellátással,zuhanyozás bonuszjeggyel.A nagy elégedettségre való tekintettel visszautat nem tervezünk.

süti beállítások módosítása