Hamid Karzai tovább növelte előnyét

2009.09.06. 19:05 DollsHouses

 

Az afganisztáni elnökválasztáson Karzai tovább tudta növelni előnyét, legalábbis a szavazatok háromnegyedének összesítése alapján- tudósít a Spiegel Online.
 
A Független Választási Bizottság (IEC) bejelentése alapján a szavazatok 48,6 százalékát nyerte Hamid Karzai hivatalban lévő államfő, amivel vezet Abdullah Abdullah volt külügyminiszter előtt, aki a  voksok 31,7 százalékát kapta. A harmadik helyen még mindig Ramazan Baschardost áll, aki  10,7 százalékot szerzett. A további 27  jelölt pedig végleg úgy tűnik, hogy a továbbiakban semmilyen szerepet nem fog játszani.
 
Ha a további szavazatszámlálásnál nem szerez abszolút többséget Hamid Karzai, úgy új forduló megtartására lesz szükség, valószínűleg októberben.
 
A végeredmény szeptember közepére várható, de a szavazatszámlálást lassítja a nagy számban beérkezett csalással és visszaéléssel kapcsolatos panasz.
 
Forrás: Spiegel Online

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr91364243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása