Irán ismét borsot tör Izrael orra alá

 

Az újonnan kinevezett iráni védelmi miniszter, Ahmad Vahidi vasárnap azt nyilatkozta, hogy az a nagy támogatás, amelyet a parlamenttől kapott, döntő csapás volt az Irán elleni izraeli propagandára és pszichológiai hadviselésre – írja a Haaretz.
 
Teherán vasárnap felszólította az Egyesült Államokat, hogy „tartsa tiszteletben” Vahidi kinevezését.
 
Az USA élesen kritizálta Vahidi kinevezését, mivel annak állítólagosan köze volt egy 1994-es argentínai zsidó központ elleni robbantáshoz, melyben 85 ember vesztette életét.
                                                                           
„Azt javasoljuk, hogy az Egyesült Államok kormánya tartsa tiszteletben az iráni nemzet akaratát és tanúsítson megbánást annak az álláspontnak a kapcsán, melyet Washington képviselt az üggyel kapcsolatban” – mondta Hassan Ghashghavi, az iráni külügyminisztérium szóvivője.
 
Izrael szintén elítélte Irán lépését, mondván, hogy Vahidi kinevezése felfedte az iráni rezsim „igazi természetét”.
 
Korábban ezen a héten az iráni parlament lelkesen támogatta Vahidit, reagálva az ellene irányuló „cionista propagandára”.
 
Az iráni szóvivő elmondta, hogy Argentína az elmúlt tizenöt évben nem bizonyította a Vahidi és más iráni személyek elleni vádakat, miszerint azok részt vettek volna az 1994-es robbantásban.
 
Teherán visszautasította a Vahidi elleni vádakat és elítélte Argentínát, mivel az megpróbált beleavatkozni Irán belügyeibe. Emellett Irán azzal gyanúsította az argentin igazságszolgáltatást, hogy a „cionista lobbi” nyomása alatt áll.
 
A Fars hírügynökség arról is beszámolt, hogy Hugo Chavez, venezuelai elnök teheráni látogatása során találkozni fog Vahidivel is.

 

 
Forrás: Haaretz
· 1 trackback Címkék: usa izrael irán argentína

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr611363807

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.06. 18:04:36

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.09.06. 18:16:27

Egy ilyen kis hírben meg van említve Izrael, Irán, Usa, Argentina és Venezuela. :)

Lacapc 2009.09.07. 09:20:00

@Spirál: hát igen. senki nem tud kimaradni, ha az iráni terrorizmusról és Izraelről van szó.

III. Konrad 2009.09.07. 13:27:45

Figyelembe véve ezt az egészet, itt szerintem már nem az a kérdés, hogy Izrael vajon tényleg képen vágja iránt, vagy sem, hanem az, hogy mikor, és mennyire.

(tipp: 2 éven belül, és...nagyon. Az a 120 - 140 elsővonalas, ultramodern izraeli vadászbombázó nem véletlenül gyakorolja már vagy harmadik éve az extrém távolságú, tömeges, precíziós támadást, iránihoz hasonló környezetben...)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.09.07. 13:44:29

@III. Konrad: A helyzet nagyon feszült. Valami biztos fog történni. Reméljük a legjobbakat.

Tilikov (törölt) 2009.09.07. 16:14:37

Minél tovább halogatják, annál kevesebb az esélye, hogy lesz belőle valami. Néhány hónap múlva már nem épülő, hanem működő nukleáris létesítményeket kellene lebombázniuk, ami egészen más tészta, nemzetközileg is sokkal nehezebb lenne vállalni. Egy-két év múlva pedig (elvileg) kivonul kettejük közül a nagy Obama, és Irán szerepe még tovább nőhet a térségben. És onnantól hogy bemutatnak néhány próbarobbantást a nukival, a hagyományos bombázás terve végleg lekerülhet az asztalról.

III. Konrad 2009.09.08. 19:42:10

Spirál:

"Valami biztos fog történni. Reméljük a legjobbakat"

- Bizots hogy fog történni valami, de itt "legjobbakat" nem remélhetünk, legfeljebb a rossz, a rosszabb, és a legrosszabb között lehet választani.

Egyébként ha akarsz egy jó katonai elemzést olvasni a lehetőségekről (főleg technikai szempontból), menj be a legközelebbi könyvtárba vagy folyóirattárba, és keresd az ARANYSAS 2006/5. és 2006/6. számát.

(kétrészes cikk, öszesen vagy 10 oldal, nagyon érdemes elolvasni, kimásolni)


Ami Izraelt illeti:

- Már három alkalommal nyomott le teljesen elsősorban ellenük irányuló arab (iszlamista) atomfegyver - programot:

1. A '60 - as évek elején, Egyiptomban, az "Ibisz" és "Kleopátra" programok teljes - tökéletes tönkrezúzása (ez mindkettő rövid - és közepes hatótávolságú balisztikus rakétákra telepíthető "piszkos bomba" program volt, annak teljes technikai hátterével, radioaktív anyag felszerelésével, szakemberekkel, stb).

Ezt a két programot éveken át módszeresen tették tönkre, titkosszolgálati eszközökkel, szóval nem egy katonai akcióval. 1965 körül teljesen meg is szűnt az egyiptomi atomfegyverprogram.

2. Az ismertebb: Irak, 1981. Atomfegyver kutató - fejlesztő - építő központ elleni támadás. A reaktorba már csak be kellett volna emelni az "üzemanyagot", ez előtt közvetlenül rombolták le a létesítményt.

Teljesen, tökéletesen.

Megjegyzés: a mai iráni atomfegyver - program már ennél előrehaladottabb fázisban van, hiszen már uránt dúsítanak, meglévő atomerőművekben.

3. 2007, a szír - észak koreai (és alighanem iráni) ABV létesítmény tökéletes elpusztítása.

Ez a támadás egyben üzenet volt iránnak is, hogy "ott támadunk, amikor akarunk, azt bombázunk le, amit akarunk, úgysem vesztek észre minket".

Mert hogy, a szír és az iráni légvédelem nagyjából ugyanazokat az eszközöket használja, ugyanolyan hatékonysággal. Így, ahogy durván kijátszották a szír légvédelmet (és az öszes környékbeli arab diktatúra légvédelmét is, hiszen ezt a berepülést észlelni kellett volna ELVILEG mindenkinek arrafelé..), kb. úgy játszanák ki az iránit is.

(érdemes megfigyelni a berepülés útvonalát...különösen megalázó az iszlamsiták számára, mert ezt ahogy mondottam, ELVILEG az összes környező bagázsnak észlelnie kellett volna a nagy hatótávolságú létérfigyelő radarjaikkal...)

Az útvonal:

www.jpost.com/servlet/Satellite?c=JPArticle&cid=1189411388088&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Csak az irániak sokkal rosszabbul járnának, mint a szírek...mert nem csak egy, hanem tucatnyi, milliárdos értékű létesítményük semmisülne meg, ami feltételezi az előzetes, jelentős pusztítást az ifrastrukturában is (pl. elektromos és kommunikációs hálózat kiiktatása, utak, hidak, felvonulási útvonalak szétverése, jelentősebb katonai támaszpontok kiiktatása).

Affelől pedig ne legyen kétsége senkinek, hogy Izrael már alaposan kidolgozta mindezt.

Tudjátok: nagymesterei a precíz, meglepetésszerű, nagy kockázatú légitámadásoknak, mélyen az ellenséges területre berepülve. Néhány nagyarányú akció:

1956 (Sinai), 1967 (na, ezt tudjauk - remélem), 1981 (Irak), 1982 (Libanon, Beeka völgybe telepített szír légierő és légelhárítás teljes ledarálása EGY gép elvsztése árán, 120 ellenséges gép lelövésével), 1986 (Tunisz, arafat terrorista főhadiszállása elleni támadás), és 2007 (Szíria, a fentebb említett létesítmény).

A kisebb rajtaütéseknek se szeri, se száma.

***

Magánvélemény az iráni ügyről:

- A támadást közvetlenül az atomfegyver öszeszerelése előtt viszik véghez (temészetesen nem csak légitámadás lesz, hanem szabotázsakciók, kommandósakciók is, a minnél nagyobb és pontosabb pusztítás céljából).

Majd meglátjuk.


És emlékeztetnék mindenkit az Aranysas magazinban megjelent elemzésre! Ajánlott olvasmány!

Lacapc 2009.09.09. 11:53:27

vajon véletlenül jelennek most meg a izraeli hadsereg gázai offenzívájának civil áldozatairól szóló "tanulmányok"?????
remélem iránban nem iskolák, óvodák, lakóházak alá telepítették a legérzékenyebb nukleáris laboratóriumaikat....

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.09.09. 14:53:30

@III. Konrad: Hívőként én igenis hiszem a legjobbakat Izrael kapcsán.
Én is ajánlok neked egy könyvet, a Bibliát!
Több mint ezer éve megjósolták benne, hogy Izrael újra meg fog alakulni, és bejött.
Ki gondolta volna ezt akár csak a 2. vh idején is akárki? Amikor tömegesen vitték a zsidókat kiirtani. A Jóisten azonban a képébe röhögött mindenkinek. (Csak képletesen.)
Van még jóslat Izraelről, ami még nem következett be, de be fog. :) (Izrealnek nem lesz könnyű dolga, de "nyerni" fog.)
Hidd el, ahol a Jóisten jelen van, ott a földi fegyvereknek semmi jelentőségük. :)

Tilikov (törölt) 2009.09.10. 11:51:13

@Spirál: "Hidd el, ahol a Jóisten jelen van, ott a földi fegyvereknek semmi jelentőségük. :)"

Akkor akár hagyhatnák is, hogy Irán megcsinálja az atomfegyvereit, hisz úgy sincs semmi jelentőségük. Mennyei logika :)

Nebameg 2009.09.10. 21:49:16

@Spirál: Na ne! Valahol megjósoltak valamit, akkor az úgy is lesz? Szerintem egyeztethetnél pár muzulmánnal, támogatnák az elképzelésedet, mármint ne csináljunk semmit, csak hagyjunk mindent a Jóistenre......

Léhüllő · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.12. 13:32:45

Izrael olyan fegyverekkel rendelkezik, amivel az egész környéket letolhatnák (kivéve a szaudiakat), szóval náluk inkább az ellencsapás a gond - mert Irán tuti elgázosítani Izraelt, ha azok elkezdenék bombázni őket. Csakhogy Obama nem akar nekiesni Iránnak, egyedül pedig eszetlenség lenne - Anyahajók, lopakodók nélkül mindenképpen.
Mellesleg szerintem Iránt hagyják, hogy atomhatalom legyen, akárcsak Észak-Korea. Az ok egyszerű: Ha van ilyen fegyverük, Izrael ellen lesz végre egy egyensúly - akárcsak India és Pakisztán között. Nem egyoldalú lesz a helyzet.

süti beállítások módosítása