Kadhafi-show az ENSZ-ben

 

A megengedett negyed órát jócskán túllépve, kilencven percen keresztül oktatta a világot és állt elő homlokráncoló javaslataival a Közel-Kelet egykori veszett kutyája az ENSZ gyűlésén New Yorkban, aki végül Obama elnöknek is behódolt – írja a New York Times.
 
            A "habzó szájú" líbiai vezető először magát a világszervezet ostorozta, amelynek Biztonsági Tanácsa (BT) szerinte sokkal nagyobb hatalommal bír, mint maga az általános gyűlés, és inkább Terror Tanácsnak kellene nevezni. Kadhafi azt is elmondta, hogy jelenlegi formájában nem fogadják el a BT által meghozott intézkedéseket.
 
            Ali Abdussalam Treki, líbiai diplomata, aki az észak-afrikai ország nem állandó BT-tagságát vezeti, „a forradalom vezetője, az Afrikai Unió elnöke és az afrikai királyok királya” titulusokkal mutatta be a gyűlés résztvevőinek Kadhafit.
 
            Kadhafi egy óra elteltével felszólította a világszervezetet, hogy folytasson vizsgálatot azokban a háborúkban, amelyekbe belekeveredett: a koreait, a szuezit, a vietnamit és a két Öböl-háborút említette. Az ezredes nem volt híján az összeesküvés-elméletek gyártásával sem: szerinte a H1N1 vírus katonai vagy közösségi fegyver, amely végül kiszabadult a laboratóriumból, J.F. Kennedy halálában pedig izraeli szálakat sejt. Az izraeli-palesztin konfliktust egyetlen állam megálmodásával – Israteen – képzeli el, s szerinte semmi sem bizonyítja, hogy az arabok utálnák a zsidókat. „Önök azok, akik kiirtották a zsidókat, nem mi. Elűzték őket” – utalt egyértelműen az európai államokra.
 
            Kadhafi nem fukarkodott az Obamát magasztaló jelzőkkel, akit a „mi gyermekünknek” nevezett, s kijelentette, hogy „elégedettek és boldogok lennénk, ha Obama örökké az Egyesült Államok elnöke maradhatna.”

 

Forrás: New York Times

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr481402641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.23. 21:14:32

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacapc 2009.09.24. 09:43:32

hát sajnos az amerikaiak nem végeztek teljes munkát a 80-as években arról az anyahajóról...

Tilikov (törölt) 2009.09.24. 11:04:41

Az kimaradt, hogy széttépte az ENSZ alapokmányát, követelte a szomáli kalózok gazdasági övezetének tiszteletben tartását, állandó BT-tagságra pályázott, és az ENSZ közgyűlést Pekingbe vagy Delhibe akarta áthelyezni. :)))

Nagy showman az öreg Moamer, ez lehetett élete csúcspontja. :D

Lacapc 2009.09.24. 12:19:32

én is elröhögcsélnék egy ilyen bohócon, ha nem tudnám hogy száz-ezer-tízezer ember élete szárad a lelkén. Számon kérhetné már valaki. de ez tényleg agyrém: "szomáli kalózok gazdasági övezetének..." miben különbözik a katonai övezetüktől? :))

süti beállítások módosítása