Szüzessége elvesztéséért gyilkolta meg a kurd család a 15 éves lányt

 

A tizenöt éves Tulay Gorent apja és bátyjai ölték meg „elveszett becsülete” miatt és mert szerintük rossz férfiba szeretett bele.
 
A törökországi kurd származású Tulay 1999-ben tűnt el, miután összeköltözött szerelmével, Halil Unallal. A lány testét sohasem találták meg.
 
A tegnap megkezdett tárgyaláson a lány anyja, Hanim azt fogja vallani, hogy Tulay apja, a negyvenkilenc éves Mehmet ölte meg lányát.
 
Tulayt begyógyszerezték, megölték és tetemét otthona hátsókertjében temették el egy „családi tanácskozás” után. A gyilkosság oka az volt, hogy a lányra – miután szüzességét a másik muszlim szektához tartozó Unallal elveszítette – értéktelen használati eszközként tekintettek.
 
Az alavita muszlim Mehmetet és fiait – az ötvenöt éves Alit és a negyvenkét éves Cumát – most azzal gyanúsítják, hogy megölték Tulayt, majd megszabadultak a testétől. A szóban forgó férfiakat emellett azzal is gyanúsítják, hogy megpróbálták meggyilkolni a szunnita Unalt.
 
A család az 1990-es években költözött Törökországból Nagy-Britanniába, ahol politikai menedékjogot kértek. Tulay tizenkét éves volt, amikor a szigetországba ment.
 
A lány hatalmas kockázatot vállalt, amikor beleszeretett a 29 éves Unalba, aki akkoriban annak a ruhagyárnak volt az igazgatója, ahol anyja és ő is dolgozott.
 
Tulay 1998-ban kezdett el a gyárban dolgozni. A kapcsolatuk gyorsan fejlődött és Unal hamarosan felkereste a lány anyját, hogy engedélyt kérjen a házasságra.
 
Unalnak azonban azt mondták, hogy Tulay túl fiatal a házassághoz és egyébként is másnak ígérték. Ennek ellenére a pár a család tudta nélkül továbbra is találkozgatott és szexuális kapcsolatot is létesített.
 
1998 decemberében Mehmet összeverte Unalt és másnap Tulay elmenekült otthonról. A lány később hazament, de hamarosan Unalhoz szökött. A pár ezután együtt akart engedélyt kérni a házasságra.
 
Január 6-án, a lány állítólagos meggyilkolása előtt egy nappal, a szülők meggyőzték Tulayt, hogy költözzön haza, ahol másnapig fogva tartották. Január 7-én a család férfi tagjai megpróbálták otthonukba csalni Halilt, de Tulaynak sikerült figyelmeztetnie a csapdára és így megmenekült. Tulay nem volt ilyen szerencsés. Soha nem látták többet élve.
 
A lány bátyjai tagadják a gyilkosságot és az Unal elleni gyilkossági kísérletet. A tárgyalás folytatódik.
 
Forrás: The Guardian

 

Címkék: török nagy britannia kurd becsület gyilkosság

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr441439128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nebameg 2009.10.12. 17:34:11

Ezv igazán elegáns elintézési módja a családi vitákban. Persze az iszlám nevében. Így talán egyértelmű, miként is értik azt, h ők a béke vallása: Ha megdögöltél, béke lesz......

Galak (törölt) 2009.10.17. 00:25:36

Biztos hogy a csaj teljesen értéktelenné vált? Nem lehetett volna inkább becserélni egy új tévére?

süti beállítások módosítása