Az afrikai bevándorlók a Knesszet előtt tüntetnek

2014.01.08. 15:44 salamonmandy

izr.jpg

Legalább 8 ezer afrikai bevándorló demonstrált ma az izraeli Knesszet előtt. Mintegy 200 rendőr volt jelen, hogy fenntartsa a rendet, ahogy egyre több és több busz érkezett az egész ország területéről – olvasható a The Jerusalem Post oldalán.

Az elmúlt években ez az egyik legnagyobb megmozdulás a Knesszet előtt – nyilatkozta Miki Rosenthal rendőrségi szóvivő a helyszínről.

A tüntetők azt skandálták, hogy „menedékkérők vagyunk”, „menekültek vagyunk”, néhány pedig eljátszották, hogy kezeiket megkötözték, ezzel is kritizálva a zsidó állam politikáját.

Eli Yishai parlamenti képviselő eközben azt nyilatkozta, hogy az afrikai bevándorlók megmozdulása jó alkalom arra, hogy a kormány mindnyájukat letartóztassa és börtönbe küldje.

„Izraelnek hajthatatlannak kell lennie azon veszély tekintetében, hogy beszivárgó elemek által irányított állammá váljon. Nincs más megoldás, csak az, hogy mindegyikőjüket börtönbe küldjük, elvegyük a munkavállalási engedélyüket és feltegyük őket a hazájukba, vagy egy harmadik országba tartó repülőgépre” – így Yishai.

Yisahai szerint a bevándorlási ügy bármiféle más megoldása azt az üzenetet közvetítené, hogy Izrael felfüggeszti zsidó identitását és nyitott az új identitások irányába.

A tüntetés vezetői szerdán délután egykor találkoznak a képviselőkkel a Knesszetben. A találkozót különböző politikai pártok képviselői kezdeményezték.

A mai tüntetést háromnapos demonstráció előzte meg Tel Avivban. A keddi megmozdulás során a bevándorlók ígéretet tettek arra, hogy országszerte folytatják a sztrájkot, amíg a kormány meg nem hallgatja követeléseiket.

Címkék: bevándorlók Izrael Tel Aviv Knesszet

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr975747145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása