Így rombolják le a lakóházakat a szír kormányerők

2014.01.31. 13:30 kozelkelet

syria0.jpg

"Szándékosan és törvénytelen módon" rombolt le több ezer lakóházat a szír kormány a Human Rights Watch legújabb jelentése szerint - számolt be a BBC.

A BBC által közzétett műholdfelvételeken jól látszanak a pusztítások, amelyeket robbanószerekkel és buldózerrel vittek végbe 2012 és 2013 között az ellenzék kezén levő területeken Damaszkusz és Homa városában. A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet összesen hét nagyobb volumenű rombolás dokumentációját tette közzé, és a felvételek, az online videók, valamint a szemtanúk beszámolói nyomán arra a következtetésre jut, hogy azt a szír rezsim nevében követték el.

syria.jpg

A HRW szerint legalább 145 hektárnyi területet tettek a földdel egyenlővé, ami nagyjából 200 futballpályának felel meg. A rombolások következtében több ezer család veszítette el otthonát - áll a szervezet jelentésében. "Teljes negyedek eltüntetése nem éppen legitim háborús taktika" - közölte Ole Solvang, a HRW munkatársa, hozzátéve, hogy ez a lázadókat támogatók kollektív büntetése volt. A jogvédő szervezet felszólította a damaszkuszi rezsimet a rombolások beszüntetésére, és arra sürgette az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy vigye Szíria ügyét a Nemzetközi Büntetőbíróság elé.

syria1.jpg

via BBC

Címkék: szíria polgárháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr795790448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása