A szavazatok újraszámlálása megerősítette Ahmedinejad győzelmét

2009.06.29. 23:03 salamonmandy

 

Al-Jazeera
 
Az iráni Őrök Tanácsa ma megereősítette az e hó 12-én tartott elnökválasztás eredményét a szavazatok részleges újraszámlálása után.
 
Az Őrök Tanácsának szóvivője közölte a belügyminisztériumnak küldött levelében, hogy az alapos vizsgálatok után egyértelművé vált, hogy nem történtek figyelemreméltó szabálysértések a választások és a szavazatok újraszámlálása során, így az eredmény hivatalossá vált.
 
A szavazatok újraszámlálása annak ellenére fejeződött be, hogy a két vesztes jelölt, Mir Hossein Mousavi és Mehdi Karroubi ragaszkodott a választás eredményének eltörléséhez.
 
A hírek szerint a rendőri erők ma éjjel, kevéssel az eredmények végleges nyilvánosságrahozatala előtt, fokozták jelenlétüket a fővárosban, Teheránban.
 
Forrás: Al-Jazeera

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr491216633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása