Sarkozynek igaza van, Liebermannak menni kell – írja a Haaretz.com

2009.07.01. 12:24 salamonmandy

 

Sarkozy kívánsága, hogy Netanyahu váltsa le Avigdor Liebermant szomorú igazságot tartalmaz, olvashatjuk a Haaretz.com mai vezércikkében. Izraelnek jelenleg nincsen funkcionáló külügyminisztere, hiszen a nemzetközi közösség nem hajlandó egy olyan politikussal tárgyalni, akit rasszistának tartanak.

Franciaország hivatalosan nem bojkottálta Liebermant és Sarkozy sem ítélte őt el nyilvánosan, csak személyesen sugallta ezt az üzenetet Netanyahunak.

Sarkozy nem az első volt, aki elégedetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Yisrael Beiteinu párt vezetője ilyen magas pozícióba került Izrael diplomáciai piramisán.

Az arab országok visszautasítják, hogy Liebermannal tárgyaljanak, fenyegetései és azon kijelentései miatt, melyeket a múltban Egyiptomról és miniszterelnökéről tett.

Amikor Liebermant nemrég meghívták Washingtonba, az amerikai kormány elégedetlenségének adott hangot vele kapcsolatban azzal, hogy Ehud Olmert, védelmi minisztert meghívta egy az elnökkel való közös találkozóra.

A Liebermant megelőző külügyminisztereket Cipi Livnit (Kadima Párt) és Silvan Shalomot (Likud Párt) is meghívták az elnökkel való találkozókra, washingtoni látogatásaik alkalmával, de őt nem.

Lieberman bizarr próbálkozása, hogy megerősítse a stratégiai együttműködést Oroszországgal, ellensúlyozva az Obama kormányt, már a legelején megbukott.

Izrael komplex nemzetközi helyzet alapján, a palesztinokkal és Szíriával újból megkezdett tárgyalások előtt, Izraelnek szüksége van minden lehetséges támogatásra a nemzetközi közösségtől.

A vezércikk írója szerint így elkerülhetetlen, hogy Liebermant leváltsák egy másik külügyminiszterre.

forrás: Haaretz.com

Cikk itt.
 

Címkék: izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr931219831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása