Tunéziát is elérte a Happy-láz, a vallási csoportok tiltakoznak

2014.02.05. 23:11 kozelkelet

pharrell.jpg

Dacolva az országban tapasztalható feszült helyzettel, a tunéziai fiatalok is elkészítették a maguk táncolós klipjét a Pharrell Williams Happy című száma nyomán kibontakozó online őrületre válaszul.

A Bizerte-n forgatott klip népszerűségét mutatja, hogy a videót rövid idő alatt szerda estig több mint 178 ezren látták, ám a tunéziai vallási csoportok - amelyek züllöttnek és morális hanyatlásnak nevezték a jelenséget - komoly bírálatot fogalmaztak meg, amiért a fiatalok egy amerikai popzenére táncolnak.

A Magharebia tunéziai hírportálnak nyilatkozó 45 éves tanár, Mohamed Naceri szerint a forradalom megbukott a fiatalok körében, akik nem látják, hogy javult volna a helyzetük az arab tavaszt elindító jázminos forradalom óta. "Ez az önkifejezés eszköze, ahol le lehet vezetni az energiát. Személy szerint én ezt támogatom a szélsőségekkel és a terrorizmussal szemben".

A klip nyomán több tunéziai város is követte Bizerte példáját, így Sousse, Kairouan és a főváros, Tunisz. A "We are from..." Párizsban kezdődött, s azóta világszerte számos város - Tokiótól a madagaszkári Antananarivóig - csatlakozott a boldogságmozgalomhoz, köztük Budapest.

Címkék: zene Pharrell Williams Tunézia

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr125800758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása