Jordániában bojkottálják a zsidó telepekről származó importcikkeket

2009.07.02. 16:48 salamonmandy

 


 
Jordániában növekvő haragot váltott ki iszlamista körökben a zsidó telepekről származó zöldségek és gyümölcsök népszerűsödése.
 

A Muszlim Testvériség nevű szervezet erős ellenérzését fejezte ki annak kapcsán, hogy a jordánok szívesen vásárolnak olyan zöldségeket és gyümölcsöket, melyeket a ciszjordániai telepeken termesztenek.
 
 
Fotó: izraeliutak.hu
 
Felmérések szerint az Izraelből Jordániába érkező áruk mintegy 18%-a az említett telepekről származik. Ez okból kifolyólag az elmúlt hónapok során jordán önkéntesek jelentek meg a nagyobb bevásárlóközpontoknál, hogy felhívják a vásárlók figyelmét arra, hogy amit vesznek, az izraeli termék. Az önkéntesek vezetője azonban elmondta, hogy "küldetésük nagyrészt sikertelen volt”, mivel az izraeli termékek alacsony áruknak és jó minőségüknek köszönhetően népszerűek a vásárló körében. A Muszlim Testvériség egy a honlapján közzétett nyilatkozatában arra kérte a jordán kormányt, hogy állítsa meg a folyamatot, hozzátéve, hogy „minden cionista tervet meg kell akadályozni Jordániában.”
 
Ammán és Tel-Aviv 1994-ben írtak alá békeszerződést, melyet követően több százezer jordán látogathatott el a palesztin területekre az ammáni izraeli követség által kibocsátott vízumok segítségével. A diplomáciai, gazdasági és kulturális kapcsolatok megerősödtek a két ország között és a gazdasági kapcsolatok olyan virágzásnak indultak, mely Izrael és arab ország között soha nem volt még tapasztalható. 
 
 
 
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: jordánia

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr611222497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása