Az amerikai offenzíva veszteségekkel folytatódik Afganisztánban

2009.07.04. 01:48 salamonmandy

Az amerikai tengerészeti gyalogság tábornoka, Larry Nicholson elmondta, hogy az amerikai erők, nehéz küzdelemmel állnak szemben erőfeszítéseik során, hogy ellenőrzésük alá vonják a Helmand folyó völgyét.
 
A „kardcsapás” nevű offenzívát tegnap indították Afganisztánban a tálib erők ellen és mintegy 4000 tengerészgyalogos és 650 afgán katona vesz benne részt.
 
Az amerikai hadsereg szóvivője Afganisztánban bejelentette, hogy a tálibok egy amerikai katonát foglyul ejtettek.
 
Az offenzíva során a tálibok három afgán katonát is elfogtak Afganisztán keleti részén.
 
A tálibok egyik vezetője szerint az elfogott amerikai katona, afgán katonákkal együtt a bázisán kívül tartózkodott és ittas állapotban volt. Miután lefegyverezték őket, ellenállás nélkül foglyul ejtették a négy katonát.
 
Eközben a brit erők nagy veszteségekről számoltak be. 2001 óta 171 brit katona vesztette életét Afganisztánban. Az angol katonák száma jelenleg megközelíti a kilencezret, akiknek nagy része Helmand tartományban tartózkodik.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: usa afganisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr731225654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása