Megtartották a temetését a brutálisan meggyilkolt egyiptomi nőnek

 

 
Hétfőn megtartották a nyilvános temetését annak az egyiptomi állapotos nőnek, akit egy német tárgyalóteremben késeltek halálra, amikor az a tanúskodásra készült.
 
A 32 éves Marwa Sherbini temetésén több kormányképviselő is részt vett Alexandriában.
 
Sherbinit 18 késszúrással ölt meg egy orosz származású német férfi a múlt héten, amikor az tanúskodni akart a férfi ellen. Sherbini azután perelte be gyilkosát, hogy az terroristának nevezte fejkendője miatt. Az Axel W-ként azonosított férfi ez ellen a vád ellen lebbezett fel.
 
A nő 3 éves kisfia végignézte amint a férfi rátámadt anyjára, aki három hónapos terhes volt második gyermekével.
 http://www.youm7.com/images/NewsPics/large/small72009312938.jpg
Sherbini férje, Elwi Ali Okaz is súlyosan megsérült, amikor megpróbálta megvédeni feleségét.
 
Az eset nagy port kavart Egyiptomban és az áldozat szülővárosában a helyi tanács úgy döntött, hogy egy utcát nevez el utána. A média a „hidzsáb mártírja”-ként emlegeti Sherbinit.
 
Források szerint legalább két tiltakozó megmozdulásra lehet majd számítani Alexandriában és Kairóban, mivel az esetet sokan az idegengyűlölet és iszlamofóbia megnyilvánulásának tekintik.
 
Az utca emberei és parlamenti képviselők arra kérik a kormányt, hogy az ügyet ne kezeljék könnyelműen.
 
Több száz gyászoló gyűlt össze a temetésen, akik közül néhányan azt skandálták, hogy „Le Németországgal!” és összetűzésbe keveredtek a rendőrséggel.
 
Az egyiptomi német követség szerint az eset nem a németek muszlimok iránti hozzáállását mutatja.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: egyiptom

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr31231048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őszinte lehetek? 2009.07.07. 10:40:38

Egy orosz agyonszurkál egy egyiptomit egy német tárgyalóteremben. Érdekes az élet. Hitler minden erejével azon volt, hogy az ilyet elkerülje és pont őmiatta jutott ide Németország. A legnagyobb büntetés az lett volna neki, ha az elmúlt 60 évet végig kellett volna néznie, mi történik 3. Birodalmával. Talán a túlvilágon pont ezzel bűnhődik.

süti beállítások módosítása