Mágnesként vonzza a svéd város a szíreket

2014.01.20. 22:25 kozelkelet

refugees.jpg

Nehezen birkóznak meg a svéd városok a skandináv országba érkező szírek nagy tömegével, miután a kormány menedékjogot biztosított a polgárháború nyomán földönfutóvá vált menekültek számára - számolt be a BBC holnapja.

A helyzet nagyon kritikus a Svédország délkeleti részén, Stockholmtól 30 kilométerre délnyugatra található Sodertalje városában, amely az elmúlt nyolc évben háromszor több menekültet fogadott be, mint a legnagyobb svéd városok - csak az elmúlt évben ezret. Idén kétezer szír érkezésére számítanak, akik tovább gyarapíthatják a munkanélküliek táborát - ez az arány 14 százalék a régióban, a duplája az országos átlagnak.

A szélsőjobboldali Svéd Demokraták nevű párt szerint a svédeket zavarja, hogy a bevándorlók miatt osztozkodniuk kell a szociális juttatásokon, a menekültügy pedig kihatással van az egészségügyre és a lakhatásra. A BBC stábja legutóbb ellátogatott egy olyan iskolába, ahol a 800 diákok 98 százaléka bevándorló szülő gyermeke.

A teljes riport a linkre kattintva érhető el

Címkék: szíria svédország menekültek

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr355772671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása