A tálibok szerint megbukott a „kardcsapás” fedőnevű hadművelet

2009.07.08. 00:48 salamonmandy

 

 

A tálibok szerint megbukott az a „kardcsapás” fedőnevű offenzíva, melyet az amerikai csapatok indítottak az Afganisztán déli részén fekvő Helmand tartományban. A tálibok egyben utaltak arra, hogy az amerikai erők egy másik, hasonló offenzívára készülnek Kandahar tartományban, délen.

 
Tálib vezetők megerősítették, hogy a „kardcsapás” nevű offenzíva azért nem érte el kitűzött céljait Helmandban, mert az amerikai katonák nem jutottak be a tálibok ellenőrzése alatt álló falvakba.
 
 
Hozzátették, hogy az amerikai csapatok még mindig a kormány ellenőrzése alatt áló bázisokon tartózkodnak és a kandahári fegyveresek számítanak a külföldi és afgán erők széleskörű támadásaira, hasonlóan az öt nappal ezelőtt a szomszédos Helmandban megkezdett támadásokhoz.
 
Jelenleg három katonai offenzívát vezetnek az afgán és külföldi csapatok Helmand tartományban. Ezek közül egyet az amerikaiak, egyet a brit csapatok, egy másikat pedig az afgán Védelmi Minisztérium indított.
 
A külföldi erők által irányított katonai akciók csak lassan haladnak előre a rengeteg taposóakna miatt, melyeket a tálibok helyeztek el. A tálibok szerint több, mint száz külföldi katonát öltek meg az elmúlt egy hét leforgása alatt.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: afganisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr331233354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása