Több, mint egymillió turista látogatott el Libanonba júliusban

2009.08.12. 17:15 salamonmandy

A libanoni turisztikai minisztérium beszámolója szerint az elmúlt hónap során rekordmennyiségű, több, mint egy millió turista látogatott el Libanonba.
 
A turisztikai minisztérium nevében Nada Sardouk elmondta, hogy július végéig 1,700,352 turista, köztük 325 ezer külföldön élő libanoni érkezett az országba.
 
Források szerint a látogatók nagyrésze az arab országokból, elsősorban Szaúd-Arábiából érkezett, de 79 ezer európai is ellátogatott Libanonba. Az európai turisták zöme Belgiumból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Hollandiából és Nagy-Britanniából jött.
 
A minisztérium azt is elmondta, hogy reményeik szerint ezév végéig elérik a kétmilliós számot, mely a kis ország lakosságának körülbelül a felét jelenti.
 
Az elmúlt évek során Libanonban súlyos károkat szenvedett el a turisztikai szektor a politikai gyilkossághullámot követően. Ebben a gyilkosságsorozatban veszítette életét az előző miniszterelnök, Rafik Hariri is 2005 februárjában.
 
A 2006-os év nyarán kirobbanó libanoni-izraeli fegyveres konfliktusokat követően Libanon turizmusa újból felvirágzott és az elmúlt évben mintegy 1,3 millió látogató kereste fel az országot.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: libanon

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr861304138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása