Simon Peresz szerint a Hezbollah-nak nyolcvanezres fegyverkészlete van

2009.08.24. 23:58 salamonmandy

A Hezbollah nyolcvanezer fegyvert halmozott fel, melyeket Izrael ellen használhat, s mely körülbelül háromszor annyi, mint amennyivel rendelkezett a második libanoni háborút megelőzően – mondta Simon Peresz izraeli elnök a kuvaiti al-Raynak.
 
A Hezbollah a saját érdekeiért tevékenykedik és mindig fog alapot találni arra, hogy folytassa az Izrael elleni politikáját, még akkor is, ha Izraeli Védelmi Erők kivonulnak a Sheba farmokról (a Libanon és a Golán-Fennsík Izrael által elfoglalt része közötti határon fekvő, vitatott hovatartozású terület – a szerk.) és a libanoni Ghajar faluból – mondta az elnök egy hétfőn közzétett interjúban.
 
Az al-Ray továbbá arról is beszámolt, hogy Peresz figyelmeztette Libanont, hogy ne engedje a Hezbollah-nak, hogy még több politikai hatalomra tegyen szert. Peresz hozzátette, hogy Libanon „a Kelet Svájca” helyett „a régió Iránja” lett.
 
Peresz nyilatkozatára reagálva a libanoni külügyminiszter, Fawzi Salloukh a következőket nyilatkozta a The Daily Starnak: „Nem tudom, hogy hogyan számolta meg ezeket a rakétákat. Adjon nekünk Izrael egy listát, melyből megtudjuk, hogy ki a forrás és hogy hogyan azonosítják ezeket a rakétákat. Peresz túl sokat képzel.”
 
Salloukh megerősített korábbi nyilatkozatokat, miszerint Libanon „lenne az utolsó arab állam, mely aláírna egy békeszerződést Tel-Avivval” és elmondta, hogy „nem lesznek sem közvetlen, sem pedig közvetett tárgyalások Izraellel.”
 
A bejrúti The Daily Star szerint Salloukh még egy csípős megjegyzést tett és Pereszt „öregedő politikai vezető”-nek nevezte.
 
Forrás: Jpost

Cikk itt.

Címkék: izrael libanon hezbollah

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr841336228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása