Sosem laktak zsidók Jeruzsálemben, állítja a Palesztin Hatóság bírája

2009.08.27. 13:33 salamonmandy

 

A Palesztin Hatóság legfőbb bírája, Tayseer Rajab Tamimi sejk szerdán úgy nyilatkozott, hogy semmiféle bizonyíték nem támasztja alá azon állításokat, miszerint valaha is éltek zsidók Jeruzsálemben, vagy hogy a Templom létezett volna – adta hírül a JPost.
 
Tamimi állítása szerint izraeli archeológusok „bevallották”, hogy Jeruzsálemben sosem laktak zsidók – tudósít a JPost.
 
Tamimi nyilatkozata válasz volt a Benyamin Netanyahu által, a héten tett kijelentésre. Netanyahu ugyanis azt mondta, hogy Jeruzsálem „nem egy telep” és a „zsidók építették háromezer évvel ezelőtt.”
 
„Netanyahu állításai alaptalanok és hamisak” – mondta Tamimi, a Palesztin Hatóság legfőbb vallási bírája.  „Jeruzsálem arab és muszlim város és mindigis az volt.”
 
Tamimi azt is közölte, hogy az Izrael által 1967 után folytatott ásatások „képtelenek voltak bizonyítani, hogy a zsidók jelen voltak Jeruzsálemben, vagy hogy a templomuk valaha is létezett.”
 
A bíró Netanyahut, minden zsidó rabbit és szélsőséges szervezetet hazugnak nevezett, mivel azt állítják, hogy Jeruzsálem zsidó város. 
 
Tamimi emellett azzal gyanúsította Izraelt, hogy elferdítette a tényeket és meghamisította a történelmet „azzal a céllal, hogy eltörölje Jeruzsálem arab és iszlám jellegét”, majd  hozzátette, hogy Izrael etnikai tisztogatást végez, hogy az arabokat kiűzze a városból.
 

 

Forrás: JPost

Az eredeti cikk itt olvasható.

Címkék: izrael jeruzsálem palesztin hatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr91341846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása