Az iráni elnök az ellenzéki vezetők megbüntetését követeli

2009.08.28. 20:20 salamonmandy

 

Mahmúd Ahmedinezsád, iráni elnök azt követelte, hogy bíróságon vizsgálják ki a reformpárti vezetők felelősségét az elnökválasztás eredményei utáni tiltakozó megmozdulásokkal kapcsolatban.
 
Az iráni elnök ezen követelését a pénteki beszédében mondta el, melyet Teheránban, hívők sokasága előtt tartott. A beszédében felszólította az ország igazságügyi szerveit, hogy tegyék meg a szükséges jogi lépéseket az ellenzéki vezetők ellen és ragszkodott ahhoz, hogy az említett vezetők egyike se kaphasson mentességet – tudósít az Al Jazeera.
 
Az elnök hozzátette, hogy senki se kaphasson mentességet aki „megtervezte és kivitelezte az ellenség terveit”, vagy bármilyen köze volt a június 12-ei elnökválasztás utáni felfordulásokhoz.
 
Miközben Ahmedinedzsád pénteki beszédét tartotta, kiáltozó hívők az ellenzéki vezetők kivégzését követelték- adta hírül az Al Jazeera.
 
Mindez csupán egy nappal azután történt, hogy Ali Khamenei – az ország tényleges irányítója – az ellenzék vezetőit ártatlannak találta abban a vádban, hogy külföldi hatalmakkal működtek együtt.
 
Khamenei ezt a kijelentését azután tette, hogy múlt szerdán több diákkal is találkozott és megerősítette, hogy semmilyen bizonyaték sincs arra, hogy az ellenzéki vezetők külföldi hatalmakkakel, így például az Egyesült Államokkal, vagy Nagy-Britanniával kapcsolatban álltak volna.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr811344857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása