Izrael azért jött létre, hogy meggátolja az arab egységet, állítja Chavez

 

Hugo Chavez, Venezuela elnöke csütörtökön, szíriai látogatása során beszédében Izraelt támadta, valamint „imperialista nemzetnek” nevezte, amely embereket semmisít meg – adta hírül a Jerusalem Post.
Chavez megjegyzéseit egy konferencián tette, melyen Szíria elnökével, Bashar Assaddal együtt vett részt.
 
„Izrael olyan országgá vált, mely embereket semmisít meg és ezzel a béke ellensége lett” – mondta Chavez.
 
A venezuelai elnök azzal is meggyanúsította Izraelt, hogy olyan imperialista erőfeszítéseket tesz, melyeknek célja a Közel-Kelet megosztása.
 
„Miért jött létre Izrael állam? Az egész világ tudja. ... Hogy megosszon. Hogy meggátolja az arab világ egységét. Hogy biztosítsa az észak-amerikai birodalom jelenlétét ebben a régióban” – nyilatkozta Chavez.
 
Chavez jelenleg egy 11 napos körúton vesz részt Líbiában, Algériában, Szíriában, Iránban, Belarusziában és Oroszországban, hogy célja szerint egy többpólusú világot építsen és csökkentse az Egyesült Államok befolyását a régióban.
 
„Hiszem, hogy ez egy sorsszerű csata. Vagy most, vagy soha nem szabadítjuk fel a világot az imperializmus alól és változtatjuk egy egypólusú világból többpólusú világgá” – nyilatkozta Venezuela elnöke a riportereknek Damaszkuszban.
 
Chavez kedden – mielőtt Algériába indult – részt vett Líbiában annak a puccsnak a negyvenedik évfordulójára szervezett ünnepségen, mely hatalomra segítette Moammar Ghaddafit, Líbia elnökét.
 
Bár a latin-amerikai vezető szoros kapcsolatokat alakított ki Iránnal, Szíriával, Kubával és más országokkal, Chavez Izraellel való kapcsolata igen feszültté vált.
 
Chavez hevesen kritizálta Izrael Gáza-övezet elleni december-januári háborúját és azt nyilatkozta, hogy a zsidó államnak vissza kellene adnia az 1967-ben elfoglalt, stratégiai jelentőségű Golán-fennsíkot Szíriának.   
 
Bashar Assad, Szíria elnöke elmondta, hogy szerinte Izrael nem áll készen a békekötésre, szemben Damaszkusszal, ahol nagyon is komolyan gondolják a béke megállapodást.
 
Forrás: JPost

 

· 1 trackback Címkék: izrael szíria venezuela

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr131358924

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.04. 05:33:44

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacapc 2009.09.04. 09:32:37

sőt zsidók gátolják az indián-világ egységét is.
a kokain hülyít. ezt chavez sem tudja elkerülni.
a legszebb:
"Bashar Assad, Szíria elnöke elmondta, hogy szerinte Izrael nem áll készen a békekötésre,"
persze. az a bűnük, hogy nem akarnak önként a tengerbe menni.

III. Konrad 2009.09.04. 16:15:30

"Izrael azért jött létre, hogy meggátolja az arab egységet, állítja Chavez"

- Én meg állítom, hogy chavez, és narkós cimborája, a morales gyerek már megint túl sokat szívtak. Vagy toltak.

Vagy mittudomén, de ezek szerintem folymatosan be vannak lőve.

Nebameg 2009.09.04. 17:15:41

Arab egység? Csak egy dologban értenek egyet,Izraelben. Az arab egység olyasmi, mint a kommunizmus, nem megvalósítható. Szerencsénkre.....

III. Konrad 2009.09.04. 19:26:11

Nicsak, újabb napi dzsihados koma...

Ezeknek a dél-amerikai zsebdiktátoroknak igazából teljesen mindeby, miről és milyen őrültséget bőgnek bele a világba, csak szóljanak róluk a hírek.

Most mit lehet mondani egy olyanra, aki elhatározta, hogy 2 milliárd dollárból úgy felfegyverzi a hadseregét, az USA seggberúgása céljából?

Chavez mondott valami ilyesmit vagy 2 - 3 éve, gondolom, be volt nyomva akkor is. Bejelentett egy 2 mrd dolláros katonai modernizációs programot, és ezzel együtt befenyítette az USA - t is, mert hát az olyan izgi dolog...

OK, összehasonlításképpen: egy korszerű tank kerül úgy 30 - 40 millió dollárba. Egy közepes méretű, korszerű rakétás cirkáló pedig nagyjából 1 - 2 milliárdba, egy darab B2 Spirit 2,5 milliárd dollárba (nem tévedés!!!), egy repülőgép - hordozó kb. 8 - 10 milliárdba, az USA éves katonai költségvetése pedig, a pótköltségvetésekkel együtt 600 - 800 milliárd dollár....évente.

Na, erre varrjon gombot a dél amerikai minihitler!

Lacapc 2009.09.07. 09:12:33

sajnos a muszlimoknak van egy egyszemélyes 5. hadosztályuk egyenesen a fehér házban az elnök személyében...
kiváncsi vagyok mikor engeszteli ki a roppant demokratikus viszonyokról elhíresült közép-amerikai diktátorok roppant jogos sértettségét.

Léhüllő · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.12. 13:45:35

Mondjuk én is Izrael pártján állok, de ha kevesebb ember megölésével tudnának győzni, megnyernék a legfontosabb frontot - a médiát. Igazuk van, hogy nem akarnak meghalni, de ők is haragból reagálnak sokszor, akárcsak az arabok.
Chavez meg egy egyszerű elmeroggyant, elég az arcára nézni. Majd eltűnik a süllyesztőben - nem lesz kár érte.

Léhüllő · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.12. 13:49:11

@III. Konrad:
Azért csak hozzátenném: a 2.5 Milliárd a B-2A esetében a fejlesztési költséggel annyi, amúgy lemezáron a gép nincs 600 millió (Egy Szu-27 fejlesztési költségekkel együtt dettó 100 milla felett van, de ezt valahogy senki nem írja le...)
Amúgy tök igazat beszélsz, a pali el van tájolva, épeszű politikus nem játszana az USA-val, főleg nem a szomszédságukban. Most csak pofázik, de egyszer mellé is fog nyúlni - na akkor fog csúnyát nézni!

Tilikov (törölt) 2009.09.12. 16:28:04

Nem mintha olyan nagy Chavez-fan lennék, de ha tényleg egy elmeroggyant drogos lenne, akkor nem választanák meg őt újra és újra. Az, hogy kekeckedni mer az USA-val a közvetlen közelében, még akár tiszteletet is kelthet. Ez az Izrael ellenes duma pedig nyilvánvalóan a szír vendéglátói felé tett gesztus, neki semmi dolga nincs Izraellel, ezek csak üres lózungok.

aser 2009.09.13. 18:18:42

@Nebameg: Chavez azt hiszi,hogy az olaja örökké fog tartani, és ezzel lepénzelhet mindenkit.És uszithat,mint az utólsó kommunista diktátor.(É.Korea az első)Nagyon feledékeny.Az USA nem türi,hogy hátsó udvarában(Latin-Amerika)ellenség legyen.Ha sokat ugrál,hamar leesik a gépe,oszt jó napot....

süti beállítások módosítása