Libanonból érkező rakéták csapódtak be Izraelbe

2009.09.11. 18:18 salamonmandy

Az izraeli rendőrség jelentése szerint két rakétát lőttek ki észak-Izraelre dél-Libanonból. A péntek délutáni incidens során senki nem sérült meg - adta hírül az Al-Jazeera.

A rakétákat Qalayil falujából lőtték ki és nyugat-Galileában csapódtak be. Az izraeli hadsereg válaszképpen legalább nyolc rakétát lőtt ki a Türosztól kilenc kilométerre fekvő Qalayil falura.

Az izraeli hadsereg a libanoni kormányt és hadsereget teszi felelőssé az eseményekért. A rakétatámadás egy nappal azután történt, hogy Szaad Hariri bejelentette lemondását a miniszterelnöki posztról.

Hariri azért szánta el magát erre a lépésre, mert az ellenzék korában visszautasította a Hariri által javasolt kabinet összetételét. Néhány elemző aggodalmát fejezte ki, hogy a libanoni kormány hiánya hatalmi vákuumhoz vezethet és kárt okozhat az ország stabilitásának megítélésében.

Izrael 2006-ban egy hónapos háborút vívott a Hezbollah ellen, mely eredetileg azért jött létre, hogy dél-Libanon izraeli megszállása ellen küzdjön és amely nagy támogatottságot élvez a libanoni siíta muszlimok körében.

A Hezbollah eddig még nem vállalta a felelősséget a pénteki rakétatámadásokért. Korábban dél-libanoni palesztin csoportokat gyanúsítottak Izrael ellen irányuló rakéták kilövésével.

Forrás: Al-Jazeera

· 1 trackback Címkék: izrael libanon szaad haríri

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr801375651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.11. 18:55:08

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása