Másfél milliárd muzulmán él a Földön

 

1,57 milliárd muzulmán él a Földön, a többség, körülbelül hatvan százalékuk Ázsiában – áll a the Pew Forum on Religion and Public Life amerikai think tank tanulmányában, amely 232 országot és területet ölel fel.
 
            A három éven át tartó kutatás szerint a muszlimok húsz százaléka Észak-Afrikában és a Közel-Keleten él. A felmérés érdekesnek tűnő eredményeket is hozott: Németországban például több muzulmán él, mint Libanonban, Oroszországban pedig több mint Jordániában és Líbiában együttvéve.
 
            A kutatók több mint 1500 forrásra támaszkodhattak munkájuk során, így népszámlálási adatokra, demográfiai tanulmányokra és közvélemény-kutatásokra.
 
            Brian Grim vezető kutató a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szám magasabb mint amire számított.
 
            A szerdán napvilágot látott kutatás szerint például Etiópia közel akkora muzulmán populációval rendelkezik, mint Afganisztán.
 
            A tanulmány azt a képzetet is eloszlatta, hogy a minden muzulmán arab, minden arab pedig muzulmán lenne – állítja a Princeton segédprofesszora. Ehelyett azt láthatjuk, hogy több mint 300 millió muszlim él olyan országban, ahol az iszlám nem többségi vallás.
 
            A kutatás szerint a mintegy másfél milliárd muzulmán 10-13 százaléka gyakorolja a síita, míg 87-90 százaléka a szunnita ágát az iszlámnak.
 
            Európa mintegy 38 millió muszlimnak ad otthont, amely az öreg kontinens 5 százalékát, míg a világ muszlim populációjának alig 2 százalékát teszi ki. Az amerikai kontinensen 4,6 millió muzulmán él – ebből 2,4 millió az Egyesült Államokban.
 
Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr41436066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mudzsahid Al-Madzsar · http://www.magyarmudzsahid.blogspot.com 2009.10.08. 21:22:37

Alhamdulilláh!
De az adat sztem tavalyi...
Kíváncsi leszek majd a jövő évi népszámlálásra, remélem, minden muszlim testvérem bátran megvallja hitét...
Nálunk perpill a becslés szerint kb. 30 ezren vagyunk.
Remélem, többen.:)
Insalláh, egyre többen.

Nebameg 2009.10.12. 17:26:30

Remek! Ha ilyen mértékben terjed a "béke vallása", akkor nemsokára nem fognak megölni senkit a Földön! Be is fog köszönteni az aranykor! Végre nem kell a nőknek szellős ruhákba öltözniük. Végre nem kell hezitálnia az embernek azon, h melyik vallást válassza, ha egyáltalán választana bármilyet is. Mert adót nem szeret senki se fizetni azért, h legyenek egyáltalán bármilyen jogai, így a maradék is muzulmán lesz, aki így se, max. majd megölik. Igazán üdvös, h a vallás újra elfoglalhatja az "őt" megillető helyét az állam gépezetében. Üdvözöljük a XXI. században!

süti beállítások módosítása