Szíriában megölték a Szír Futballszövetség korábbi elnökét, halálának körülményeit vitatják

2012.06.14. 00:04 salamonmandy

Különböző források erősítették meg, hogy a Szír Futballszövetség korábbi elnöke, Marwan Arafat kedden este életét vesztette egy tűzharc során a szír-jordán határ közelében. Halálának okai még most is tisztázatlanok.  A 67 esztendős dr. Marwan Arafat, a damaszkuszi sportpedagógiai központ igazgatója felesége kíséretében, autójával  Jordánia felé tartott, amikor a szír hadsereg helikopterei tüzet nyitottak autójára - adta hírül az Al-Jazeera arab nyelvű híroldal.

Egyes források szerint az elhunyt feleségét – aki a tűzharcban maga is megsérült – a hivatalos szír média felkereste és arra kérte, nyilatkozatában tagadja, hogy a szír helikopter őket vette volna célba, mindezt azonban az asszony visszautasította.

Egy az elhunythoz közelálló beszámolója szerint – aki nevének elhallgatását kérte a francia hírügynökségtől – Marwan Arafat golyók okozta sérülésbe halt bele, amikor is autójával visszafelé indult a jordán fővárosból a határ közelében és autójára tüzet nyitottak.

Arafat feleségét egy golyó a combján, egy másik golyó a medencéjén sebesítette meg, így kórházba szállították és megoperálták, de jelenleg is életveszélyben van. 

Eddig még nem derült ki egyértelműen, hogy a fegyveresek valóban Arafatot vették-e célba, vagy mindez egy szerencsétlen véletlen volt.

A szír hírügynökség hivatalos beszámolója szerint Arafatot „egy csoport fegyveres terrorista gyilkolta meg”.

Arafat volt az első arab és egyben ázsiai futballbíró, aki vonalbíróként részt vehetett egy az olimpiai harmadik helyért játszott mérkőzésen, 1980-ban, Moszkvában.

Arafat kétszer volt a szír futballszövetség elnöke is.

Az ázsiai futballszövetség előadója, negyven éven át sportújságíró, aki számos előadást tartott arab és nemzetközi fórumokon.

Forrás: Al-Jazeera.net

Címkék: szír futballszövetség Marwan Arafat szír hadsereg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr954587021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása