Ítéletidő a Közel-Keleten: este még nagyobb vihar érkezik

2013.12.13. 19:03 salamonmandy

Jerusalem

A jeruzsálemi önkormányzat minden lakosát figyelmeztette, hogy ne induljanak el sehová és maradjanak otthonukban a közelgő második vihar miatt, mely várhatóan háromszor nagyobb lesz a tegnapinál – adta hírül a The Jerusalem Post.

A vihar valószínűleg este érkezik meg Jeruzsálembe, ahol minden országutat lezárnak, a tömegközlekedést pedig felfüggesztik.

Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő elmondta, a vihar kora este érkezhet és holnapig is eltarthat.

A csütörtöki havazás miatt már felfüggesztették az iskolai oktatást Jeruzsálemben és több más városban és a buszok sem közlekednek.

Eközben több mint 25 ezer izraeli maradt áramszolgáltatás nélkül az ítéletidő miatt.

A hó mellett rendkívül nagy mennyiségű eső is esett, melynek hatására a Genezáreti tó vízszintje 2 centiméterrel emelkedett.

Egyébként sorban ez a harmadik év, amikor Jeruzsálemben ennyi hó esik. A hidegfront csütörtök reggel érte el Jeruzsálemet és a környező térséget.

Az Oroszország felől érkező Alexa névre keresztelt jeges vihar csütörtök óta kétszer csapott le a palesztin területekre is – számolt be az Al-Jazeera. Meteorológiai előrejelzések szerint a 800 méternél magasabban fekvő területeken még nagyobb erővel csap majd le ismét a vihar.

Eközben a palesztin hatóságok szerdán és csütörtökön is iskolaszünetet rendeltek el. A meteorológusok a lakosokat figyelmeztették a megolvadt hó miatt kialakuló folyamokra is és felszólították őket, hogy otthonukat csak a lehető legszükségesebb esetekben hagyják el. A helyzetet súlyosbítja, hogy a jégréteg vastagsága több helyen is meghaladja a 30 centimétert.

Címkék: izrael jeruzsálem palesztin

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr405690009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása