Kanye West megint zsidózott?

2013.12.17. 02:45 salamonmandy

Kanye West afro-amerikai rapper az elmúlt hónapokban nem zenéje miatt került az izraeli sajtó hasábjaira, olvasható a The Jerusalem Poston. A rapper még novemberben egy New York-i rádióállomás vendégeként megvédte Barack Obama elnököt kritikusaival szemben és olyan meglepő kijelentést tett, mely lavinát indított el az izraeli sajtóban.

„Hadd mondjak el nektek valamit George Bushról, az olaj-pénzről, Obamáról és a nem lévő pénzről. Az emberek azt akarják mondogatni, hogy Obama nem tudja megtenni ezeket a lépéseket, nem végez munkát. Ez azért van, mert neki nincsenek meg azok a kapcsolatai. A feketéknek nincsenek olyan szintű kapcsolataik, mint amilyenekkel a zsidók rendelkeznek. A feketéknek nincsenek olyan kapcsolataik, mint az ’olaj-embereknek’…"- mondta West a "The Breakfast Club" műsorában.

Nem ez volt egyébként az első eset, hogy West felháborodást váltott ki a zsidó közösségben. A rapper 2011-ben már felborzolta a kedélyeket, amikor egyik koncertjén Hitlerhez hasonlította magát.

Eközben, nem sokkal az ominózus kijelentés után, december 2-án, a Rágalmazásellenes Liga "klasszikus antiszemita" megjegyzésnek nevezte West megnyilvánulásait és felszólította, kérjen bocsánatot a zsidó közösségtől. „Ha a megjegyzések igazak, ahogy azokról beszámoltak, akkor ez klasszikus antiszemitizmus” – mondta Abraham H. Foxman, a Rágalmazásellenes Liga nemzeti igazgatója. „És itt van megint a jó öreg hírlapi kacsa, miszerint a zsidók rendelkeznek minden hatalommal és irányítják a hatalmat a kormányban. Sok követővel rendelkező közszereplőként, Kanye Westnek jobban kellene tudnia. Reméljük, hogy felelősséget fog vállalni szavaiért, s meg fogja érteni, hogy azok miért olyan sértőek és bocsánatot fog kérni azoktól, akiket megbántott” – olvasható a Rágalmazásellenes Liga honlapján.

A rapper megnyilatkozása egyébként akkor került napvilágra, amikor a Háárec nevű izraeli napilap nyomtatásban leközölte azt.

A történet azonban itt nem ért véget. Az amerikai Iszlám Nemzet vezetője, Louis Farrakhan szintén felemelte szavát az ügyben és azt mondta a rappernek, hogy ne engedjen a nyomásnak és ne kérjen bocsánatot. „Ön azt mondja Kanye Westnek, hogy jobban kellene tudnia” – nyilatkozta Farrakhan szombati beszédében a Rágalmazásellenes Liga vezetőjének, Abraham Foxmannak címezve szavait. „Ő (Kanye West) tényleg jobban tudja, ezért is mondta, amit mondott” – tette hozzá Farrakhan.

„Kanye West, ne engedj annak a nyomásnak, hogy bárkitől is bocsánatot kell kérned. Nem mondtál semmi rosszat” – mondta Farrakhan Westnek.

A Rágalmazásellenes Ligát 1913-ban alapították és a világ vezető szervezete, mely feladatául tűzte ki az antiszemitizmus elleni küzdelmet olyan programok és szolgáltatások segítségével, melyek a gyűlölet, előítélet és bigottság ellensúlyozását hivatottak szolgálni.

Címkék: Barack Obama Kanye West Iszlám Nemzet Rágalmazásellenes Liga

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr555695955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása