Gázaiak harcolnak Szíriában

2013.12.18. 21:13 kozelkelet

s.jpg

Több tucat gázai fegyveres ment Szíriába, hogy csatlakozzon a szalafista és dzsihádista lázadókhoz - közölte az egyik Tel Aviv-i hírszerző központ.

"Szíriában a Gázai övezetből érkező önkéntesek katonai tapasztalatokra tesznek szert, ideológiai képzést kapnak és kapcsolatba lépnek az al-Kaidával és a világméretű dzsihádhoz kötődő szervezetekkel" - áll a Meir Amit szerda esti jelentésében, amit a The Jerusalem Post ismertetett.

A jelentés leszögezi, hogy bár nincsenek sokan, a Szíriában harcoló önkéntesek száma egyre nő. A Meir Amit arra figyelmeztetett, hogy a harcosok a Gázai övezetbe visszatérve felforgató tevékenységet folytathatnak Izrael, Egyiptom, sőt a Hamász ellen is. Az önkéntesek számát néhány tucatra teszik, közülük eddig heten vesztették életüket a kormánycsapatokkal vívott harcokban.

A legtöbben a Gázai övezetben tevékenykedő szalafista-dzsihádista szervezetekhez tartoznak és van néhány egykori Hamász-tag is - áll a jelentésben. A legtöbb külföldi önkénteshez hasonlóan a gázaiak is Törökországon keresztül érkeznek Szíriába és az al-Nuszra Fronthoz, illetve más lázadószervezethez csatlakoznak. Reuver Erlich, a Meir Amit igazgatója a JPostnak elmondta, hogy jelenleg mintegy száz palesztin fegyveres erősíti a lázadókat.

The Jerusalem Post

Címkék: izrael szíria polgárháború palesztin gáza övezet

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr955698737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása