Célkeresztben a moszkvai afrikaiak

2009.08.31. 19:54 közelkelet

 

Egy friss tanulmány szerint az oroszországi afrikai feketék hatvan százalékát fizikailag is bántalmazták faji motivációjú támadások során – írja a BBC.
 
Az Oroszországban élő vagy dolgozó afrikaiak a támadások miatt állandó félelemben élnek – áll a Moszkvai Protestáns Lelkészség (MPC) tanulmányában.
 
A kétszáz megkérdezett közül minden negyedik azt válaszolta, hogy életében több mint egyszer érte már támadás, s nyolcvan százalékukat verbálisan inzultálták – a támadások száma azonban még így is alacsonyabb az MPC legutóbbi, 2002-es felméréséhez képest.
 
A válaszadók általában kerülik a moszkvai metrók környékét, illetve igyekeznek távol maradni a tömött közterektől is, s általában nem hagyják el otthonaikat az orosz nemzeti ünnepeken vagy futball-meccsek idején.
 
Hivatalosan jelenleg mintegy tízezer afrikai bevándorló él Moszkvában, de az illegálisan ott tartózkodók száma ennél jóval több lehet, akik főleg gazdasági okokból fogtak vándorbotot.
 
Forrás: BBC

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr251351477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása