Antiszemitizmus a holland közösségi oldalakon

 

 
Holland és izraeli megfigyelők az online beszélgetések tanulmányozása után írt jelentése szerint a holland közösségi oldalak tele vannak antiszemita megnyilvánulásokkal – olvasható a Haaretz.com-on.
 
A tizenegy oldalas holland nyelvű jelentés elkészítésekor a megfigyelők két online forrást vizsgáltak három hónapon keresztül. Az egyik ilyen forrás a Hyves közösségi portál, a másik pedig a Volksrant újság vitafórumai voltak.
 
 
 
A Hyves-on – mely Hollandia legnépszerűbb közösségi portálja és kilenc millió holland taggal rendelkezik – a megfigyelő csoport olyan bejegyzésekre, hozzászólásokra, felszólításokra bukkant, mint  hogy „öljenek meg minden zsidót” és, hogy Adolf Hitler „fejezze be a munkáját”.
 
A jelentés szerint a Hyves moderátorai semmit nem tesznek az ellen, hogy megakadályozzák a provokatív jellegű antiszemita megnyilvánulások feltöltését.
 
„A Hyvesnak fontolóra kellene vennie egy új moderálási rendszer bevezetését”, áll a jelentésben.
 
A megfigyelőcsoport elmondása szerint az izraeli katonák ellen irányuló „vérvádakat” is találtak a Hyves-on.
 
Többek között olyan bejegyzést is találtak, melyben egy magát Fatmának nevező és jeruzsálemi palesztinként feltűntető lány azt írta, hogy apját az éjszaka közepén elrabolták és darabokra vágták. „Drága anyámat a szemem előtt verték halálra a zsidók, azok a szörnyetegek” – folytatta a bejegyzést és még azt is hozzátette, hogy a katonák megerőszakolták a poszt írójának testvérét.
 
A jelentés megjelenését követően a holland parlament egyik reformpárti politikusa arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy tanulmányozza a dokumentum következtetéseit és foglalkozzon az abban leírt problémával.
 
„Most még világosabbá vált az izraeli konfliktus és a jelenkori antiszemitizmus közti direkt kapcsolat” – mondta a megfigyelőcsoport vezetője, Yochanan Visser a Haaretznek.
 
Az érintettek a következőképpen védekeztek a felmerült vádak ellen. „Az antiszemitizmusnak természetesen nincs helye a Hyves-on” – mondta Raymond Spanjar, a honlap alapítója a Haaretznek. „A Hyves-on túl sok a tartalom ahhoz, hogy mindent ellenőrizni tudjunk, de mindig kivizsgáljuk a speciális tartalmakkal kapcsolatban felmerülő panaszokat.”
 
Forrás: Haaretz
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr731389365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.17. 22:36:32

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacapc 2009.09.18. 10:23:55

egy holland terrorelhárító stratéga nem hiszem, hogy munka nélkül van...

Nebameg 2009.09.18. 22:42:58

@Lacapc: Még 20 év és folyamatosan a keresztény terroristákra fog vadászni, egy muzulmán országban....

süti beállítások módosítása