Túlélőre bukkantak a lezuhant jemeni gép roncsai között

2009.06.30. 20:23 salamonmandy

 


 
Comore-szigeteki hivatalos források megerősítették, hogy a lezuhant jemeni repülőgép roncsai között túlélőre bukkantak. Eközben folytatódnak a kutatások és a mentőakció azon a helyen, ahol a repülőgép lezuhant. A repülőgép a jemeni fővárosból, Szanaából Moroniba tartott.
 
Források szerint a Comore-szigeteki partoknál a mentőcsapatok egy túlélőt találtak a roncsok között. A túlélő egy gyerek, akinek nemzetiségét és nemét még nem árulták el.
 
Eddig három holttestet emeltek ki a roncsok közül, de a túlélők utáni kutatást tovább folytatják a Comore-szigetek hadseregének hajói, a Vörös Félhold (nemzetközi humanitárius szervezet) munkatársai, halászhajók, és a Comore-szigeteki hatóságok egy kisrepülőgépe.
 
A repülőgép 142 utast, köztük 66 francia állampolgárt szállított a 11 főből álló személyzet mellet. A repülőgép első –és másodpilótája is jemeni állampolgár volt.
 
A Comore-szigeteki kormány szóvivője elmondta, információik vannak arról, hogy egy szemtanú lángcsóvát látott felszállni a Yemenia légitársaság repülőgépéből, mielőtt az becsapódott volna. A gép a rossz időjárási viszonyok miatt sikertelen leszállást kísérelt meg a főváros, Moroni repterén.
 
A szóvivő hozzátette, hogy a repülőgép lezuhanásának helyét a nagyobbik Comore-szigettől 15-20 km-re északra határozták meg.
 
A jemeni közlekedési miniszter, Khalid Al-Wazir az Al-Jazeerának tett nyilatkozatában elmondta, hogy a jemeni gép semmiféle segélyhívást sem adott le lezuhanása előtt.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: jemen

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr431218597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása