Utolsó órák a Paradicsomban - Irak az amerikaiak kivonulása előtt

2009.06.30. 00:00 salamonmandy

 

Al-Jazeera
 

Öt iraki rendőr és kurd katona meghalt amikor egy autóba rejtett pokolgép felrobbant az Irak északi részén fekvő Moszul közelében. Mindez órákkal azelőtt történt, hogy az iraki erők átveszik a városok felett az irányítást az amerikaiak kivonulása előtt. Bagdad és Washington az elmúlt év végén egyezett meg a kivonulásról.

 
Az iraki rendőrség bejelentette, hogy az autóba rejtett pokolgép egy parkolóban robbant fel Hamdaniyában, Moszultól északra. A robbanás következtében három iraki polgár sérült meg.
 
Moszulban egy hídon elhelyezett robbanó csomag következtében meghalt két iraki rendőr és többen megsérültek. A rendőrség beszámolója szerint Ramadiban, Bagdadtól nyugatra egy robbanás következtében meghalt az Iraki Iszlám Párt egyik tagja is.
 
Forrás: Al-Jazeera

Cikk itt.

Címkék: usa irak

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr771216767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása