„Az arab népesség növekedését meg kell állítani” – írja a Haaretz.com

2009.07.02. 22:09 salamonmandy

 


 

Ariel Atias, építés- és lakásügyi miniszter ma az Izrael különböző területein jelentkező arab népességnövekedésre figyelmeztetett, mondván, hogy a jelenség nem kevesebb, mint nemzeti felelősség. 

 

„Hazafias kötelességemnek tartom, hogy megakadályozzuk egy olyan népesség növekedését, amely szerényen fogalmazva is, nem kedveli a zsidó államot – mondta Atias egy konferencián.

 
Atias Galileával kapcsolatban így nyilatkozott:  „Ha úgy folytatjuk tovább, ahogy eddig is csináltuk, el fogjuk veszíteni Galileát. Olyan népcsoportok terjednek ott, amiknek nem volna szabad keveredniük. Azt hiszem, hogy számukra nem megfelelő az együttélés.”
 
„Gondoljanak csak arra, hogy mi történt Acreban - folytatta Atias - azokra az erőszakos zavargásokra utalva, melyek tavaly robbantak ki az arabok és zsidók lakta városban, a két népcsoport közti feszültségek miatt.
 
„Acre polgármestere tegnap egy három órás látogatást tett nálam és megkérdezett, hogy hogyan lehetne megmenteni a városát” – mondta Atias.
„Hozz egy pár haredit (ultra-ortodox zsidó) és megmentjük a várost, mégha a pozíciómba kerül is”
 
Atias szerint a földeket minden társadalmi csoportnak külön kellene eladásra kínálni, hogy lehetséges legyen a szegregáció nemcsak zsidók és arabok, de például ultra-ortodox és szekuláris zsidók között is. Komoly lakásügyi krízis alakult ki a fiatal ultra-ortodox párok és a társadalom többi része között.
 
„Én, mint ultra-ortodox zsidó nem hiszem, hogy a vallásos zsidóknak ugyanazon a környéken kellene élniük, mint a nem vallásos pároknak, hogy így elkerülhetőek legyenek a súrlódások. Mivel évente 5-6000 vallásos pár kel egybe, komoly problémát jelent, hogy ezek a párok egy olyan közösségi életet igényelnek, amely összeegyeztethető az életvitelükkel.”
 
Atias szerint a megoldás az lenne, ha építkezésre alkalmas földekkel árasztanák el a piacot. A miniszter elmondta, hogy egy tervezőkből álló csapat már el is kezdte a munkálatokat.
„Terveim szerint nagymennyiségű földet fogunk az arabok számára értékesíteni Galileában, csakúgy, mint vallásos és nem vallásos zsidók számára.”
 
Forrás: Haaretz.com

Cikk itt.

Címkék: izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr951223135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása