Tovább bővülhetnek az izraeli telepek

2009.09.08. 11:22 közelkelet

 

Izrael hivatalosan is jóváhagyta a több mint négyszázötven új lakóház építését a megszállt nyugati parton, amelyet az izraeli védelmi minisztérium jelentett be – írja a BBC.
 
            Ez volt a kormány által jóváhagyott első építési projekt a nyugati parton, mióta Benjamin Netanyahut márciusban beiktatták a miniszterelnöki pozícióba.
 
            A palesztinok dühösen reagáltak a legújabb fejleményekre, akik kizárták annak a lehetőségét, hogy lényegi béketárgyalások kezdődjenek a telepítési politika folytatása mellett. Saeb Erekat palesztin főtárgyaló szerint az izraeli építkezések megkérdőjelezik a zsidó állam szavahihetőségét, amely korábban az építkezések befagyasztása mellett tett hitet.
 
            Izraeli tisztviselők a múlt héten vetették fel annak a lehetőségét, hogy Netanyahu rábólinthat a további telepítésekre – eredetileg még 366 házról szóló híradások, amelyet az Ehud Barak vezette tárca emelt fel 455-re.
 
            A témáról valószínűleg a hét vége felé is fognak beszélni, amikor Netanyahu tisztviselői a térség amerikai különmegbízottjával, George Mitchell-lel találkoznak. A legégetőbb kérdés most valószínűleg az, hogy Mitchell elfogadja-e a zsidó állam verzióját a telepítések befagyasztására.
 
            Közel ötszázezer zsidó él az 1967 óta létesített mintegy száz telepen a nyugati parton és a többségében arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben. Jelenleg körülbelül 2500 lakóprojekt van építés alatt.
 
Forrás: BBC

 

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr351367938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.08. 11:57:48

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása