A libaboni ellenzék visszautasította az új kabinetet

2009.09.09. 06:00 salamonmandy
A libanoni ellenzék küldöttsége kedden reggel értesítette Michel Suleiman elnököt azon döntéséről, hogy visszautasítja a Szaad Hariri által javasolt kabinetet. A kijelölt libanoni miniszterelnök, Saad Hariri 70 nappal kinevezése után tegnap tett javaslatot az új kabinetről - tudósít az Al-Jazeera.
 
Az ellenzék azután szánta rá magát  erre a lépésre, hogy Hariri a beleegyezésük nélkül nyújtotta be a javaslatát. A küldöttség elmondta, hogy Hariri javaslatát nem tartják megfelelőnek, de a nemzeti egység megőrzésének érdekében készen állnak a párbeszédre.
 
Miután Hariri benyújtotta a javaslatát Suleiman elnöknek az ellenzék tegnap üléssorozatot tartott és döntött a leendő kabinet jelöltjeinek visszautasításról. Hariri – akinek az ellenzékkel mindezidáig nem sikerült megegyezésre jutni a kormány összetételének ügyében - korában bejelentette, hogy javaslatát benyújtotta az elnöknek és válaszra vár.
 
A kormány, amelyre Hariri javaslatot tett, 30 miniszterből áll, közülük 15 a Március 14 koalícióhoz tartozik, ők képviselik a parlamenti többséget. Tíz képviselő az ellenzéki Március 8-hoz tartozik,  a további öt miniszter pedig a köztársasági elnökhöz közelálló személy.
 

Bizonyos források szerint mielőtt Suleiman döntést hozna kapcsolatba fog lépni a pártokkal, de felmerül még az a lehetőség is, hogy az ellenzék lépése miatt Hariri beadja lemondását. 

 

Forrás: Al-Jazeera

Címkék: libanon szaad haríri

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr781369914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása