Oszama bin Laden azt üzente, fogyjon el a NATO regimentje

2009.09.25. 23:52 salamonmandy

Az al-Kaida vezetője, Oszama bin Laden a legújabb, pénteken közzétett hangüzenetében arra szólította fel az európai államokat, hogy vonják ki csapataikat Afganisztánból – olvasható az Al-Jazeera arab nyelvű hírportálon. A hangüzenet a terrorszervezethez közelálló internetes oldalakon jelent meg.

 
Oszama bin Laden a felvételen – mely német nyelvenű fordítással jelent meg - elmondta, hogy az elnyomás megszűntetése és a csapatok Afganisztánból való kivonása az európaiak kezében van.
 
Az al-Kaida vezetője az európaiakat is felelősnek tartja azokért a légicsapásokért, melyeket a NATO csapatok indítottak az elmúlt hetekben, s melyek több civil életet is követeltek. Oszama bin Laden azt is hozzátette, hogy a NATO kétséget kizáróan vereséget fog szenvedni Afganisztánban.
 
Oszama bin Laden üzenete – melyet az internetes oldalak megfigyelésével foglalkozó amerikai központ tett közzé – csupán két nappal a vasárnapra kiírt németországi választások előtt jelent meg.
 
Ugyanakkor tegnap jelentette be a NATO, hogy az Afganisztán déli területét sújtó támadások során öt amerikai katona veszítette életét és így az ezévben Afganisztánban életét vesztő külföldi katonák száma 365-re emelkedett.
 
Miközben a nemzetközi csapatok veszteségei egyre csak nőnek, az Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai erők és a NATO csapatok vezetője, Stanley McChrystal tábornok a katonák számának növelését kérte.
 
Forrás: Al-Jazeera
Címkék: afganisztán osama bin laden

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr581407764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása