Az izraeli Nobel-díjas szerint szabadon kellene engedni az összes palesztin foglyot

 

Ada Yonath, a kémiai Nobel-díj nyertese szombaton azt nyilatkozta, hogy minden Izraelben fogvatartott Hamaszos rabot szabadon kellene engedni Gilad Shalit hazatérésének érdekében – írja a Haaretz.
 
„Először is nem értem, hogy miért börtönözzük be őket Izraelben” – nyilatkozta a professzornő és hozzátette: „Minden foglyot haza kellene engedni Palesztinába, függetlenül attól, hogy megszületett-e már a megegyezés Gilad Shalit szabadon bocsátásának ügyében.”
 
Yonath-tal egy hetenként jelentkező szombati rádióműsorban készítettek interjút, amelyben a közel-keleti konfliktusról kérdezték. Az interjúban Yonath a status quot illető változtatásra szólított fel és hozzátette, hogy a palesztinok fogvatartása csak erősíti bennük a motivációt, hogy Izraelt és állampolgárait bántsák.
 
„Ha palesztin rabokat évekig fogvatartunk, családjuk keserűsége csak nőni fog Izrael iránt és így aktívan terroristákat hozunk létre” – mondta a Nobel-díjas kutató.  
 
A kutatónő azt is elmondta, hogy ha Izrael felhagy a palesztinok bebörtönzésével, több izraeli katonát sem rabolnak el.
 
Yonath szerint sok palesztin remény nélkül él és ilyen kétségbeesett állapotban minden okuk megvan arra, hogy kapva kapjanak egy jobb túlvilági élet iránti lehetőségen.
 
Forrás: Haaretz

 

· 1 trackback Címkék: izrael hamasz nobel díj palesztin gilad shalit

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr821441581

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.10.11. 02:13:36

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galak (törölt) 2009.10.12. 00:03:07

Ostoba tyúk!
Menjen vissza a laborba kotyvasztani, ahhoz ért!

Nebameg 2009.10.12. 17:28:04

Nem érthet egyszerre mindenhez. Vagy Nobel-díj, vagy józan paraszti ész, nála nem fér össze a kettő.......

Nebameg 2009.10.13. 21:18:44

@Mudzsahid Al-Madzsar: Sejtem, mire gondolsz, de amit írtál az nem azt jelenti.

süti beállítások módosítása