Jemen egyre veszélyesebb a külföldi diplomaták számára?

2013.12.15. 18:14 salamonmandy

Ma reggel ismeretlen fegyveresek megtámadták a japán konzult a jemeni fővárosban, Szanaában, amikor a diplomata éppen munkájába igyekezett.  A támadás oka eddig ismeretlen, az is lehet, hogy emberrablási kísérlet volt – számolt be az Al-Jazeera, arab nyelvű hírforrás.

Az Al-Jazeera jemeni tudósítója szerint a támadás a Hadda negyedben történt, ahol számos követség is található. A konzul autójában utazott, testőrök nélkül, amikor hirtelen egy taxi állt meg előtte, amiből négy fegyveres szállt ki.  A támadás során a konzult öt szúrás érte fején és kezén és jelenleg kórházban ápolják.

A japán nagykövetség szóvivője elmondta, nem ismerik a támadók indítékait.

Az elmúlt hónapokban a jemeni főváros több, külföldiek ellen elkövetett erőszakos cselekmény szemtanúja volt, így például a német nagykövetasszonyt októberben megpróbálták elrabolni. Az emberrablási kísérlet során a támadók megölték a nagykövetasszony, Carola Mueller-Holtkemper testőrét és sikerült elmenekülniük a helyszínről.

A jemeni hatóságok ugyanakkor tagadták a német diplomata elleni emberrablási kísérletet, arra hivatkozva, hogy az adott időben a nagykövetasszony nem is tartózkodott a fővárosban.

A múlt hónapban egy belorusz katonai szakértőt öltek meg, egy másikat pedig megsebesítettek, amikor ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak rájuk a főváros déli részében.

Címkék: emberrablás jemen konzul szanaa

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr785693775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása