8 fiatalt ítéltek börtönbüntetésre az Emírségekben egy vicces videó miatt

 

Hat külföldi és két Egyesült Arab Emírségek-beli állampolgárt ítéltek 8-12 hónapos börtönbüntetésre, amiért egy viccesnek szánt videót forgattak le Dubaj fiataljainak kultúrájáról – olvasható a BBC honlapján. A fiatalokat azért találták bűnösnek, mert a külföldiek előtt rossz színben tüntetik fel az Emírségek társadalmát.

A külföldiek voltak az elsők, akiket egy olyan 2012-ben hozott netes bűntényekkel foglalkozó törvény miatt ítéltek el, mely jogi alapot biztosít azon személyek elítélésére, akik az információs technológiát hivatali emberek kritizálására, a reformok népszerűsítésére, vagy nem engedélyezett demonstrációk szervezésére használják.

A videót készítő fiatalok börtön –és pénzbüntetést is kaptak. Az „elkövetők” között volt kanadai, brit és amerikai állampolgár is, többeket távollétükben ítélte el a bíróság.

A mintegy 19 perces videó, melynek címe Satwa Combat School 2012 októberében került fel a YouTube-ra.

A videó a következő magyarázattal indul: „A következő események kitaláltak és nem állt szándékunkban Szatva, vagy az EAE lakosait megbántani.”

A Dubaj egyik kerületében, Szatvában játszódó videó egy olyan kitalált helyet mutat be, ahol a fiataloknak új harcművészeti stílust oktatnak, melynek lényege, hogy hogyan kell célpontra szandálokat dobálni, segítséget hívni a közösségi hálón keresztül, vagy hogyan lehet a tradicionális viselet részeit fegyverként használni.

A nagy-britanniai székhelyű Emirates Centre for Human Rights elmondása szerint a vádlottaktól megtagadták a megfelelő ügyvédek eléréséhez való jogot és olyan dokumentumokat írattak velük alá, melyeket nem értettek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr255706742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hot-spot­ 2013.12.25. 08:41:54

ahogy angliaban eleg visszas ahogy a muszlimok aggresszioval probaljak megakadalyozni az alkoholarusitast, ugyanigy kicsit furcsa ahogy mas orszagok probalnak belepofazni mi es hogy legyen UAE-ben.

ha odamesz, az ottani kulturat es torvenyeket tartod be es ott lakokent esetleg ne megvaltoztatni vagy belepofazni probalj. ha nem tetszik lehet elhuzni mashova a faszba.

pontosan tudni lehet, mi az ami ki fogja verni a biztositekot, utana meg van a nagy meglepodes es felhaborodas hogy juj meg jaj, pedig ezek baszott egyszeru dolgok am.

magyarorszagon peldaul tudvalevo, hogy adot es jarulekot fizetsz, kb a semmiert, allamositjak az uzletedet ha epp arra van kedvuk. ezert akinek ez nem tetszik az elhuz a picsaba, egyszeru mint az osszeadas.

belgabela 2013.12.25. 09:31:05

@hot-spot­: '48-ban államosították at üzeltedet, a mai szocik jogelődjei. Ma maximum kifizetik az árát, de nem sok olyat tudnál mondani. A nagyapámnak egy kanyit sem fizettek, sőt mehetett büntetőtáborba. Ma egy volt bolsi ül az üzletében, aki persze már demokrata. Sőt csak ő a demokrta. Legyen átkozott! A családjával (akik élvezik a zabrált vagyont) együtt.

belgabela 2013.12.25. 09:32:06

Az meg, hogy nem lehet egy országot gúnyolni a szokásai miatt, helyes.

garibandi 2013.12.25. 09:36:24

Ez az ítélet abszolút nem tünteti fel rossz színben az Emírségek társadalmát. Á, dehogy... De tegyük fel, hogy mégis. A bíró ilyen alapon mennyit kaphatna ezért a hülyeségért?

Vel 2013.12.25. 09:45:32

@hot-spot­:

Börtönre ítélnek embereket egy vicces videó miatt és neked erre a hírre, az az első reakciód, hogy tudniuk kellett volna a törvényeket? Ugye, csak irónizálsz?

Ez a más ország dolgaiba való beleszólgatós dolog kicsit olyan, mint amikor a részeges szomszédod alaposan elveri a feleségét, te szólsz neki, hogy ez nem szép dolog, ő meg arra felháborodik, hogy mi a fenéért pofázol bele az Ő családjának az ügyeibe.

Shopping 2013.12.25. 10:04:39

Az arab "kultúráról" ne beszéljünk, mert nincs.
Az a világnézet, amely a nőket úgy kezeli mint az iszlám, nem való 2013-ba.
+ az iszlám egy "agresszív" vallás, -- célja a többi vallás legyőzése.
Az arabok meg eközben elmennek Európába, és mecseteket építenek mindenhová. Szabad, mert demokrácia van.

Kiváncsi vagyok, mi lenne ha vki egy templomot akarna építeni dubaj ban?

phaszfej 2013.12.25. 10:08:11

mit emberkednek ittezeka négerek?

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 10:08:39

Ez smafu. Itt ha tagadod a holokausztot, vagy nem találsz el egy számot, az kevesebb, mint a megadott (ami évente emelkedik és sohasem csökken), 3 év letöltendő. OK, első alkalommal csak felfüggesztett.

Nagyon nem mindegy, hogy zsidók, vagy arabok.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 10:12:48

@Shopping: Legalább olyan nehéz mint egy karácsonyfát állítani Izraelben. Vallási fanatizmus.

Silent Bob 2013.12.25. 10:15:59

@♔bаtyu♔: Gondolom ezt a kommentet már a sittről írtad.

marczy 2013.12.25. 10:19:38

@belgabela: Nem helyes. Pont a demokrácia lényege az, amit elvitatsz. Függetlenül attól, hogy nem ott élsz. A részeg szomszéd analógiája találó.

De tudni lehet, hogy a munkáltatók arrafelé imádják a külföldiek útleveleit elvenni.

Egyfelől van egy baromi magas életszínvonal, másfelől viszont más értelemben az Emirátusok nem egy szabad ország.

A Te logikád szerint amit Romániában csinálnak Erdéllyel, azért sem lehetne Romániát bírálni, ha nem Romániában élsz. És megmondom neked: a ceauşiszta román logika ugyanez: ne avatkozz a mi belügyeinkbe!
A másik ilyen: "ha Romániában élsz, légy román!"
Undorító, posztkommunista, emberellenes. Mintha a román (és ottani magyar) emberek lennének a román államért és nem fordítva.

Ami pedig itt megy, az ugyanaz a rossz emlékű "belügyekbe be nem avatkozás elve", amit Romániának sikerült egyszer s mindenkorra lejáratnia. Csak sajnos Dubajban nem tudják, miért bukott meg Ceauşescu.

És pont bizonyos társadalmi szokások azok, amelyek adott esetben akadályozzák a gazdasági fejlődést. "Román szokásjog" - hallom egészen magas erdélyi körökből, amikor megtudom, hogy bizonyos tevékenységek monopolizálva vannak, de az esetleges bosszútól való félelem miatt nem merik a versenyhivatalt kijátszani ezen csoportok ellen.

Hát ezért nem fejlődik az az ország sem. De ha Romániát nem lehetne bírálni mindezért, akkor még az esélye is eltűnne annak, hogy mindezek a visszásságok megszűnjenek.

Vagy megemlíteném, hogy a közelmúltig az indiai kasztrendszer a társadalmi fejlődés legfőbb gátja volt Indiában. Aki ezt nem fogja fel, az idióta.

Dubajban is robbanhat a dolog megint, bármikor. És Dubaj nem Egyiptom, megáll az a maga lábán, elég gazdag ahhoz, hogy demokratizálódhasson.

(Vannak országok, amelyekbe pont az ilyesmik miatt nem szívesen teszem be a lábamat. Ez nem jelenti azt, hogy az adott ország polgárait is lenézem, Irán esetén például megtudtam, hogy az irániak és a vezetés között hatalmas ellentétek feszülnek.)

Alick 2013.12.25. 10:31:03

@Vel: "Ez a más ország dolgaiba való beleszólgatós dolog kicsit olyan, mint amikor a részeges szomszédod alaposan elveri a feleségét, te szólsz neki, hogy ez nem szép dolog, ő meg arra felháborodik, hogy mi a fenéért pofázol bele az Ő családjának az ügyeibe."

Nehéz ebben a kérdésben megtalálni az arany középutat. Pl. a kigyúrt usákok eléggé hozzászoktak ahhoz, hogy a "részeg szomszédra rágyújtják a házát"...

Silent Bob 2013.12.25. 10:39:23

@Alick: De csak ha a szomszédnál van olaj.

fehérfarkas 2013.12.25. 10:48:17

@Shopping: "Az arab "kultúráról" ne beszéljünk, mert nincs.
Az a világnézet, amely a nőket úgy kezeli mint az iszlám, nem való 2013-ba.
+ az iszlám egy "agresszív" vallás, -- célja a többi vallás legyőzése.
Az arabok meg eközben elmennek Európába, és mecseteket építenek mindenhová. Szabad, mert demokrácia van.
Kiváncsi vagyok, mi lenne ha vki egy templomot akarna építeni dubaj ban? "

Évek óta ezt a hazugságot kell mindenhol olvasni, és nagyon de nagyon fárasztó már. Mintha Dubai nem is ezen a bolygón lenne, hanem egy másik világegyetemben.
Dubaiban legalább 13 templom épült a keresztény vallású vendégmunkásoknak, de épült a hindu és buddhista vallású vendégmunkásoknak is templom.
Az ateistáknak nem épült templom, de azoknak amúgy sincsen templomuk.

fehérfarkas 2013.12.25. 10:56:34

@garibandi:

Gondolo itt az lehetett a konkrét gond, hogy a videóban az Emírségekbeli tradícionális öltözetet agresszív, harcos, támadó öltözetnek mutatják be, amely a muszlimokkal szembeni negatív előítéleteket erősítheti a videó nézőiben.
Pedig a valóságban Dubai a világ egyik legbékésebb, és legbiztonságosabb helye, ahol nemcsak fizikai agressziótól nem kell tartanod, de még a pénztárcádat is kint hagyhatod az utcai padon, mert senki nem fogja ellopni.
Ráadásul Dubai az idegenforgalomból, és a nemzetközi kereskedelemből él, és számára lejáratásnak számít az, ha úgy mutatják be a társadalmát, mintha agresszív vadállatok lennének, akiknek még a hagyományos ruhájuk is fegyverként "működik".

Tudod, nem mindenütt díjazzák az erőszakot, és azt sem, ha őket erőszakos, agresszívnak mutatják be. Még poénból sem. A mostani németek sem örülnének, ha a mostani országukat lenácizzák, vagy mi magyarok sem örülünk, ha minket meg lenyilasoznak.

Lovag Mihály 2013.12.25. 11:01:53

@fehérfarkas: én úgy tudom csak két templom van Dubai-ban, egy katolikus és egy felekezetközti. sőt, kifejezetten azt olvastam, h D nem egy toleráns város.

az arab kultúra meg nemhogy nincs, sokkal korábbi, mint az európai. abban meg nem hiszek, h a muzulmán egy toleráns vallás lenne, mert fp célja a térítés. egy muzulmánok által elfoglalt területen 3 lehetőséged van:
- felveszed az Allah hitet
- v. meghalsz
- v. fizetsz, h ne öljenek meg, cserébe békén hagynak amíg érdekükben áll

fehérfarkas 2013.12.25. 11:04:37

@marczy:

Dubai speciel a világ egyik legkapitalistább, és legnyitottabb gazdasága, a világ 20 legjelentősebb pénzügyi központjának egyike, a világ 3. legnagyobb kikötője és logisztikai központja ott van, a GDP-jének csupán 6%-a az olaj/földgáz, a többi a kereskedelem és az idegenforgalom. Dubaiba évente több ember megy, mint Magyarország teljes lakossága. A repterén pedig 40 millió ember fordul meg évente, ami Magyarország lakosságának négyszerese. Miközben a dubaii állampolgárok száma csupán 400.000 fő (+ 1,5 millió külföldi vendégmunkás).

fehérfarkas 2013.12.25. 11:08:33

@Lovag Mihály: "én úgy tudom csak két templom van Dubai-ban, egy katolikus és egy felekezetközti. sőt, kifejezetten azt olvastam, h D nem egy toleráns város. "

Akkor rosszul tudod, mert én 13 keresztény templomról tudok. Ennyi az, amennyi biztosan van.
Évente kb. 11-12 millió ember megy Dubaiba legalább 1 éjszakát eltölteni, de 40 millió ember fordul meg a repterén (ezek között vannak átszállók, és vannak, akik csak vásárolni mennek a városállamba - ja igen, ugyanis Dubai a világ egyik legnagyobb ékszerközpontja is). Ha olyan agresszív és intoleráns lenne, akkor nem lenne a világ 6. leglátogatottabb városa.

Lovag Mihály 2013.12.25. 11:14:05

@fehérfarkas: www.iranydubai.hu/hasznos itt most utánanéztem, csak kettőt ír, bár nem tudom mennyire hiteles ez a weboldal. az intoleranciát vallási értelemben értettem. az agresszívat meg nem D-ra hanem az iszlámra.

fehérfarkas 2013.12.25. 11:15:22

@Lovag Mihály: "az arab kultúra meg nemhogy nincs, sokkal korábbi, mint az európai. abban meg nem hiszek, h a muzulmán egy toleráns vallás lenne, mert fp célja a térítés. egy muzulmánok által elfoglalt területen 3 lehetőséged van:
- felveszed az Allah hitet
- v. meghalsz
- v. fizetsz, h ne öljenek meg, cserébe békén hagynak amíg érdekükben áll "

A 360 millió arab közül 40 millió a keresztény. Ezek 90%-a valamelyik keresztény egyház tagja. A legnépesebb keresztény egyház az araboknál a koptoké, kb. 20 millió fővel: csak Egyiptomban kb. 12 millió hívője van (vagyis több, mint Magyarország teljes lakossága), de emellett van még Jordániában, Szíriában, Libanonban, Irakban, Izraelben/Palesztinában, Szudánban, Etiópiában.
A második legnagyobb keresztény egyház az arab országokban szintén az őskeresztény egyházak közé tartozik: az örmény keresztény egyház. És még van legalább 10 olyan keleti egyház, amit itt Európában mi nem is ismerünk. Libanonban pl. a maronita egyházé a legnagyobb keresztény felekezet, és az orsszág elnökét mindig a maroniták közül adja valaki.

fehérfarkas 2013.12.25. 11:24:12

@Lovag Mihály: "itt most utánanéztem, csak kettőt ír, bár nem tudom mennyire hiteles ez a weboldal. az intoleranciát vallási értelemben értettem. az agresszívat meg nem D-ra hanem az iszlámra. "

Akkor most azok a keresztény templomok, amikről én tudok:

Jebel Ali városrészben:
Church Complex
Dubai Evangelical Church Centre
St. Francis of Assisi Church
Mar Ignatius Syrian Orthodox Church
Mar Thoma Church
The United Christian Church of Dubai (evangélikus)

Jumeirah városrészben:
Emirates Baptist Church

Bur Dubai városrészben:
St. Mary's Church Dubai
Church of South India
Miracle Hands Ministry
New Covenant Church Dubai
St. Mary's Catholic Charismatic Prayer Group
St. Mary's Konkan Community

Deira városrészben:
Deira Brethren Assembly

Sharjah (ez a vele egybenőtt szomszédos emírség területe már):
St. Mary's Jocobite Syrian Church

valamint ott van még a:
Kings Revival Church International

Lovag Mihály 2013.12.25. 11:25:38

@fehérfarkas: ez rendben van amit írsz, de azt észre kell venni, h az Európában élő második-harmadik generációs és újbevándorló arabok nem akarnak beilleszkedni. most mennem kell, jó étvágyat!

Vel 2013.12.25. 11:25:55

@fehérfarkas:

Bőven elég nekem annyit megtudni egy országról, hogy miként bánnak el azokkal, akik kritizálni merik a regnáló rendszert. Ez az egy információ automatikusan fényt vetít még egy rakás releváns dologra.

dukeekud 2013.12.25. 11:43:47

Eddig csak primitiv no vero tahoknak tartottam az arabokat a kurvaannyat mindegyiknek, de meg ostobak is, mert sajat maguk csinaltak hirverest a hulyesegnek. Kb senkit nem erdekelt volna ez a bena film, most meg milliok nezik kivancsian.

fehérfarkas 2013.12.25. 11:47:07

@Vel:
Az Emírségek monarchia. Ráadásul a videó készítő, ha jól láttam 2 fő kivételével külföldiek voltak, pontosabban pár évig ott dolgozó vendégmunkások.

Nézd, maga aa klip nem Dubai politikai berendezkedését kritizálta, hanem abból csinált viccet, hogy a tradicionális dubaii ruhák fegyverként használhatóak, és ezzel azt a negatív előitéletet erősíti, hogy az arabok mind terroristák és agresszívak. És ezt a dubai hatóságok egy csöppet sem találták viccesnek.
Dubai dollár milliárdokat költött az idegenforgalma, a kikötői, és a repülőtere fejlesztésére, és érthető, ha 2001.09.11. után érzékenyek arra, ha leterroristázzák, és leszélsőségesezik őket. Ők ugyanis a külföldiekből élnek meg, mert a külföldiekkel való kereskedelemből, és a külföldiek vendéglátásából származik a bevételük és gazdagságuk.
nem azért kültenek dollármilliárdokat az idegenforgalmuk és a kereskedelmi infrastruktúrájuk fejlesztésére, hogy őket is veszélyes, agresszív, terrorista országok közé sorolják. És aki ezt teszi, azt ugyanannyira tartják viccesnek, mint amikor Zuschlag a holokauszttal viccelődött. Semennyire.

fehérfarkas 2013.12.25. 11:55:51

@dukeekud:
Szerintem menj ki Dubaiba, és nézd meg a saját szemeddel mi van ott. Őslakos Dubai-val alig fogsz találkozni, mivel a várossállam 3/4-e bevándorló vendégmunkás. Plusz a külföldi turisták milliói és a külföldi üzletemberek.
akik voltak kint Dubaiban, azoknak nem mindegyiknek tetszik a város, de nem azékért a hülyeségekért, mint amiket te a tudatlanságod miatt ideböfögsz.
Akiknek nem tetszik, azoknak pont azért nem tetszik, mert egy hipermodern, de rideg metropolisz, aminek nincsen történelmi múltja és hangulata, hanem felhőkarcolók-bevásárlóközpontok-széles sugárutak-külföldi vendégmunkások alkotják a várost, és a helyi tradicionális hangulatot nagyítóval keresve is alig lehet megtalálni. És van akinek meg pont ez tetszik Dubaiban, ez a multikulti és hi-tech modernség.
De amiket te itt leírsz, az Szudánban, vagy a Tálib-korszakbeli Afganisztánban biztos igaz, de Dubai-jal kapcsolatban nagyon el vagy tévedve.

szamarhegy 2013.12.25. 12:40:03

batyu, Azt még egy ötödikesnek is illik tudni, hogy Jeruzsálem három világvallás szent helye, városa.

garibandi 2013.12.25. 12:53:54

@fehérfarkas: Abban igazad van, hogy senki sem örül annak, ha negatív képet festenek róla, főleg ha még csak nem is igaz. Ugyanakkor ezért elítélni őket ostobaság és alkalomadtán még visszafele is elsülhet. (Én érzek némi áthallást a túlzott reakció kapcsán a magyar kormány külföldi kommunikációjával. Vajon megérte gyerekműsorokat vegzálni csak mert nem tetszett amit mondtak? Szerintem nem.)
Az alkotókról meg mindenkinek meg lehet a véleménye, ha a kritikájuk minden alapot nélkülöz. Ha a németeket lenácizzák, vagy minket lenyilasoznak, nem érdemes felvenni a kesztyűt. Bizonyos szint alá nem süllyed az ember. Egyébként is ez a nácizókat meg nyilasozókat minősíti elsősorban.
Arról meg nem is beszélve, hogy nem ártana, ha a büntetés némileg arányban lenne a bűnnel. Ha az, hogy bárki kigúnyol bármit az egyáltalán bűn, aminek jogi szankció kell, hogy legyen a következménye. Én ezt is erősen kétlem.

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 13:49:14

@Silent Bob: Én vigyázok haver, a számhoz hozzáadok még 2 milliót. Így soha nem tévedhetek:)

Silent Bob 2013.12.25. 13:56:36

@♔bаtyu♔: be vagy szarva a diktatúrától, mi? :D

♔bаtyu♔ 2013.12.25. 13:56:55

@fehérfarkas: Pontosan így van, ez kicsit hasonló eset mint nemrég a 3 osztrák. Van amivel nem viccelünk és az valahol egy állam magánügye, mi az. A többi meg fogja gondolni a viccelődést.

Valóraváltógép 2013.12.25. 13:59:25

@Shopping: Mert az a világnézet, ami úgy kezeli a nőket, mint a legutoldó büdös szopóskurvákat, aki lehetőség szerint tartsa már el azt a nyomorult tökkencset, aki hajlandó beleüríteni a pöcsét, az teljesen normális, hm? Aztán nevelje a fentemlített tökkencs kölykeit, legyen a cselédje, és még hálás is legyen érte.

Hát egy nagy büdös lófaszt.

Valóraváltógép 2013.12.25. 14:04:24

@Vel: "Ez a más ország dolgaiba való beleszólgatós dolog kicsit olyan, mint amikor a részeges szomszédod alaposan elveri a feleségét, te szólsz neki, hogy ez nem szép dolog, ő meg arra felháborodik, hogy mi a fenéért pofázol bele az Ő családjának az ügyeibe."

Pedig akkor is igaza van. A nő felnőtt ember, a férfi is, ha verekedhetnékjük van, miért ne csinálhatnák. Eleve, honnan tudod, hogy nem az asszony verte el a férjét?
És ha tudod is, honnan veszed, hogy rád tartozna? Ha ordibálnak közben, és zavar, csendháborításért feljelentheted őket.
A többihez nincs közöd.

Valóraváltógép 2013.12.25. 14:05:39

@belgabela: Szerintem is. Akinek nem jönnek be a szokások, költözzön máshová.
De mondjuk ebben a videóban pont nem láttam túl durva dolgokat. Persze azt is ők döntik el, mi a durva, ezzel sincs baj.

Valóraváltógép 2013.12.25. 14:06:37

@hot-spot­: De azért legyünk realisták, neked esélyed sem lesz soha arra, hogy olyan üzleted legyen, amire bárki nagyon vágyna. :)

Vel 2013.12.25. 14:27:24

@Valóraváltógép:

Én pedig úgy látom a dolgot, hogy ha egy ember veszélyben van, akkor nekem erkölcsi kötelességem minimum megpróbálni segíteni rajta.

Törödj nyugodtan csak a saját dolgaiddal, de ne lepődj meg, ha majd mások is leszarják a problémáidat.

Valóraváltógép 2013.12.25. 14:39:10

@Vel: Ez nálam nem meglepődés tárgya, hanem elvárás. Neked talán nincs saját életed, hogy a másokéba érzed szükségét beleugatni? Hát gondoskodj róla, hogy legyen. Vagy kibicnek lenni jobb? Nem jár vele felelősség?
Ne lepődj meg, ha egyszer valaki szar helyett egy nagy büdös maflással fogja megfizetni a fogadatlan prókátorkodást. :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.12.25. 15:11:05

:(
a szemét náci orbán, már külföldön is bevezette a diktatúrát :(
szerencsére 2014-ben eljő demokrata dopeman, és eltörli a rezsimet

Kelly és a szexi dög 2013.12.25. 15:23:52

be kell tartani a helyi törvényeket? - hú de érdekes!

Vel 2013.12.25. 16:19:35

@Valóraváltógép:

Hát, neked is van egy tenyérbemászó stílusod, az biztos. Még szerencse, hogy nem mindenki úgy gondolkodik mint te. Ha neked egy feleségverő számonkérése is jogtalan beleugatásnak számít, akkor nincs miről beszélnünk.

hot-spot­ 2013.12.25. 16:56:20

@Valóraváltógép: pedig anyad gyakran bejar extra-large anal dildoert, tehat ha az uzlet nem is kell neki, a termekekre van nagy kereslet, gyakorlatilag egyedul tart el, ugyhogy isten tartsa jo egeszsegben.

komplikato 2013.12.25. 17:05:09

@Kelly és a szexi dög: +1
Ráadásul nem értem, senki nem hazudta, hogy demokratikus ország ...

hot-spot­ 2013.12.25. 17:08:58

@wmiki: ezoterikus erovel raereztel, kivel is van eppen egy szinten orban, egyetertunk :)

ha dipman vagy akarmelyik masik baloldali balfasz tolvaj mocsok kapna lehetoseget, ugyanez vagy meg undoritobb dagvany lenne az orszagban, teljesen egyetertunk!

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:10:24

@hot-spot­: Összekevered apáddal, aki a cigánysoron járkál "ingyen szopok" táblával. Egyszer nem nyelte le rendesen, úgy lettél te.
Remélem nem rázott meg nagyon, hogy megosztottam veled a születésed titkát (de biztos sejtetted már).:)

@Vel: Nincs.

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:11:36

@Kelly és a szexi dög: Szerintem is felháborító. A magyar panelproli biztos okosabban el tudná dönteni. Nem is értem, miért nem exportálunk oda párat.
Ha nem válnak be, szervestrágyának még mindig jók lesznek.

hot-spot­ 2013.12.25. 17:12:47

@Valóraváltógép: na mivan ciganyka, betalalt a sztori, latom :)

fairplay50 2013.12.25. 17:13:58

Igen elszomorító, hogy olyanok osztják itt az észt, akik talán még a szomszéd faluban sem jártak.

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:15:49

@hot-spot­: Milyen szép nagyra nőttél. Aztán mit tudsz még? :)

hot-spot­ 2013.12.25. 17:17:15

@Valóraváltógép: kerdezd anyad, o elegedett vele :*

amit viszont sajna be kell vallanom, nem nagyon megy, az az otthoni politikusok seggenek fenyesre nyalasa :( sorry

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:20:12

@hot-spot­: Ühüm, szóval anyázás. Ez volt már, de legyen fél pont. Másvalamit?

hot-spot­ 2013.12.25. 17:23:07

@Valóraváltógép: bocs, a te merceddel velhetoleg semmit, mert nekem nem a fidesz/mszp/jobbik/lmp/4k/milla/egyutt/stb (huzd ala amelyiket akarod) rajzolja meg az inercia-rendszeremet, igy velhetoleg barmit is irnek neked az ertektelen lenne.

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:28:02

@hot-spot­: Jólvan öcsi, bringázzál el egy marihuánaültetvény felé, és közben kínálkozz fel az összes utadba kerülő buzinak. Biztos lesz pár, amíg kiviszed azt a pizzát. :)) )

hot-spot­ 2013.12.25. 17:31:48

@Valóraváltógép: szeretned azt hinni, hogy csak otthon lehet ervenyesulni es csak ugy ahogy te, mert akkor a sajat egybites gondolkodasod igazolasra talalna es amit elertel eddig az tuldimenzionalhato, de sajnos nem igy van...

sajna nem kell fuves ratyi pizzafutar kocsogkancsonak lenni, hogy kulfoldon (vagy akar magyarorszagon) sok penzt keress es sikeres legyel, de majd ha egyszer kiteszed a labad a partszekhazbol (barmelyik is legyen az), akkor rajossz talan te is

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:38:29

@hot-spot­: Itthon lehet érvényesülni, csak a hülyébbjének nem megy. Azok eltakarodnak. Mi ezzel a probléma? Azt hiszed, nem marad elég hülye? Marad, túltermelés van belőlük.

"sajna nem kell fuves ratyi pizzafutar kocsogkancsonak lenni," Kelleni nem kell, de szerintem te szereted ezt. :)

hot-spot­ 2013.12.25. 17:47:44

@Valóraváltógép: ne izgulj, amig otthon voltam se volt gondom, csak miert szivassam magam az otthoni hivatalokkal, adokkal es a hozzad hasonlokkal, amikor mashol jobb ajanlatokkal vagyok, fizetik a lakhatast is es az anno otthoni fizu tobbszoroset. azert hogy verhessem a mellem mekkora magyar vagyok azokkal szemben akik kulfoldon dolgoznak? bocs engem az a resze nem vonz.

igy en dontom el mikor dolgozok eppen magyarorszagrol, mikor a kinti irodabol, mikor masik szekhelyerol a cegnek, viszont adot olyan helyre fizetek ahol nem keveset vissza is kapok cserebe. tisztara szar uzlet, nem?

ja es meg az is lehet hogy nyugdijam is lesz, de hala az egnek nem fogok raszorulni :)

fehérfarkas 2013.12.25. 18:01:32

@garibandi:
Részben igazad van, de ha jogászkodásba megyünk bele, akkor a nyugati országok közül is többen büntetést kap az ember, ha "bizony" témákban "nem politikailag korrektül" fogalmaz nagy nyilvánosság előtt. Konkrétan az ún. gyűlöletbeszéd elleni törvényekre gondolok, vagy a holokauszt tagadásira, vagy a zsidókkal kapcsolatos "nem megfelelő" fogalmazásokra. Az USA ennél durvább, mert ha egy amerikai cég nyíltan Szíriával vagy Iránnal üzletel, akkor hazaárulás vádjával a cég vezetőit akár halálra is ítélhetik (persze az életfogytiglan sem túl jó egy hazaárulás vádjával bebörtönzöttnek). Ezért szűnt meg 2012-ben a szíriai Saidnaya városban (ahol Jézus nyelvét, az arámit a mai napig beszélik, Maaloula melletti híres keresztény zarándokhely) a Sheraton Hotel, mert az USA Szíriával szembeni szankciója miatt a Starwood Hotelsnek meg kellett válnia tőle (2012-ig korlátozott mértékben amcsi vállalatok beruházhattak az országban). De az 1990-es években Szaddam Husszein Irakja is ugyanezen listán volt fent, hogy ahová amcsi ember beruház, akkor azzal hazaárulást követ el.

Az, hogy melyik országnál hol vannak a jogi határok, és mire érzékeny, az több dolog is meghatározza. Pl. egy olyan ország, amelynek a bevételének a 94%-a nemzetközi kereskedelemből és idegenforgalomból van, az nyilván nem tartja poénosnak, ha a világhálón az ország lakosságát leterroristázó, a tradicionális ruháit agresszív harci ruhákként bemutatónak ábrázolják.
Abban igazad lehet, hogy valószínűleg túlreagálta a dubaii hatóság a videót. Viszont én éltem egy rövid ideig nyugaton, ahol ha te, akárcsak egy közúti rendőrnek beszóltál, és tiszteletlenül viselkedtél vele, akkor az a hatóság elleni fellépésnek számított, és nem vicceltek veled, hanem azonnal a legszigorúbb passzusokat érvényesítették (szerencsére nem velem történt meg az eset, csak egy ismerősömnek került ez kb. 1 millió forint értékű összegébe - pedig egyáltalán nem tiszteletlen akart lenni a rendőrökkel, csak rossz napja volt, és ideges volt, és nem a megfelelő hangnemet használta, és megtapasztalhatta a kinti rendőrőrs kihallgatószobáját is; de végül szerencsére pénzbüntetéssel megúszta).

fehérfarkas 2013.12.25. 18:08:43

@Valóraváltógép: "Mert az a világnézet, ami úgy kezeli a nőket, mint a legutoldó büdös szopóskurvákat, aki lehetőség szerint tartsa már el azt a nyomorult tökkencset, aki hajlandó beleüríteni a pöcsét, az teljesen normális, hm? Aztán nevelje a fentemlített tökkencs kölykeit, legyen a cselédje, és még hálás is legyen érte.
Hát egy nagy büdös lófaszt. "

Melyik országról beszélsz? Amelyiknek a Parlamentjében 4 jelenlegi képviselőről is kiderült, hogy vak komondort tartanak (de a korábbi ciklusok képviselői és polgármesterei között is jó párról kiderült)? Ahol a vak komondort tartó képviselő ellen felszólaló képviselőket büntette meg a Házelnök?
És akkor ezek csupán a politikusok, mert a celebek közül is néhányról kiderült, hogy otthon vak komondort szokott tartani.
Szerintem is ez elítélendő, és nem szép dolog, ha olyan mentalitású országból fikáznak más kultúrákat és országokat, ahol a képviselők, polgármesterek, és celebek közül többen is vak komondort tartanak odahaza.

Valóraváltógép 2013.12.25. 18:38:44

@fehérfarkas: Hát most éppen magyarországról. Ha nem is mindenkinél, viszont van egy ilyen lumpenproli réteg, akin nem látszik meg elsőre hogy az, de kb. így állnak a párkapcsolat fogalmához. :)

A vak komondorok cukik. Amelyik nőt pedig egynél többször meg lehet verni, az hülye, és megérdemli.

"Szerintem is ez elítélendő, és nem szép dolog, ha olyan mentalitású országból fikáznak más kultúrákat és országokat, ahol a képviselők, polgármesterek, és celebek közül többen is vak komondort tartanak odahaza."

Szerintem el kéne húznod neked is a kurvaanyádba, és ott játszani félanalfabétát. :) (ha nem magyar az anyanyelved, akkor persze nem szóltam.)

Valóraváltógép 2013.12.25. 18:39:29

@hot-spot­: Szóval anyázni tudsz, füvet szívni tudsz, adót csalni is tudsz... alakul ez. Tovább?

hot-spot­ 2013.12.25. 18:46:08

@Valóraváltógép: hol olvastal adocsalast? hol olvastad hogy fuveznek? szovegertes latom nem nagyon megy, nem baj, gondolom ahhoz amit dolgozol nincs is ra szukseg, barmi legyen az.

velhetoleg meg mindig tobb adot fizetek otthon is mint te osszesen. na boldog karit, fojel csak a levedben, magadra hagylak

No Kuffar Is Innocent 2013.12.25. 19:58:43

@fehérfarkas: Bírtom amikoir példának hozod a komondort meg hogy a muszlemek atzr nem értik hogy nálunk pornóznak meg ilyenejk, ahogy mi nem élrtjük hogy saudban nem vbezethetnejk nők

A poornósokAt nőverőket azitteni trásadalom is eltítli, nálatok vioszont ÁLLami TÖRVÉNYRE EMELTÉK a nők rabszolgaságfát és elhitetitek velük hiogy ez az ő érdekük

Dubajról mefcsak ennyit:

index.hu/kulfold/2013/05/16/elkabitottak_megeroszakoltak_lecsuktak/

ez mutatgja hiogy mit gondoktok az eu nőkről még a kapitalista felvilásgosult dubajban is

+ITT kommentek közt egvy muszlim "csicskamagyarazoiK:

bkvfigyelo.blog.hu/2013/12/23/rasszizmus_es_verekedes_az_ejszakai_buszon

Ez pedoig a karácsonyi ajándéáka a muizlimkáknak nekünk:

index.hu/video/2013/12/24/sziria_2013/

index.hu/kulfold/2013/12/25/a_karacsonyi_mise_utan_robbantottak_bagdadban/

"Kellemes ünneopeket te átkozott hazug muzlem!

www.youtube.com/watch?v=hnI66WiQOQI

fehérfarkas 2013.12.25. 20:48:04

@No Kuffar Is Innocent:

Ez Dubai és nem Szaúd Arábia. Szaúddal kapcsolatban már blogokon már többször is választ kaptál.
A dubai hoteles esettel kapcsolatban pedig szintén többször kaptál választ, de most csupán azt a mondatod copyzom be az általad idézett cikkből, hogy "Alicia Gail a dubai Le Meridien Al Aqah hotel bárjában a laptopja felett üldögélt, és belekortyolt az italába. A következő emléke az, hogy arra ébredt: három férfi kollégája brutálisan megerőszakolta."
Persze, az ügy egy kicsit bonyolultabb, mint ez a rövid indexes cikk, de a lényeget ez a 2 mondat jól összefoglalta: a saját kollégái erőszakolták meg.
De hasonló eset történt egy norvég nővel is, őt is a saját szintén norvég kollégája "erőszakolta meg". Azért idézőjel, mert a férfi kollégája és annak ügyvédje szerint nem történt nemi erőszak, és egy buli után ittas állapotban a nő akart vele szexelni, és ezért hívta fel a saját szállodai szobájába. Persze innen Magyarországról nem tudjuk megítélni, hogy mindkét esetben kiknek volt igazuk. De ez nem is lényeg abból a szempontból, hogy egyik esetben sem arabok követték el a dolgot, hanem egyikben ausztrálok, a másikban egy norvég. Ha már mindenáron nemi erőszakra akarsz kitérni, akkor panaszkodj arra, hogy a norvég és ausztrál pasik külföldön a saját munkatársnőjüket erőszakolják meg. Hogy tényleg így történt-e vagy sem, azt nem tudom. A pasik és ügyvédeik szerint nem történt erőszak, hanem a nő is akarta a szexet, a nő és ügyvédje szerint pedig erőszak történt. Én nem rendelkezem elég infóval arról, hogy el tudjam dönteni kinek van igaza.
Azt viszont tudom, hogy Dubaiban a törvények szerint ihatsz alkoholt, de nyilvános helyen a részegségért büntetés jár (az USA több államában is ugyanez van), valamint a házasságon kívüli szex paráznaságnak számít és büntetendő. Ha már Dubaiba mentek dolgozni, és részegre leitták magukat bulizás közben, majd utána munkatársukkal szexeltek, akkor ezt jobb nem a hatóságok orra alá dörgölni, mert az ottani szabályok szerint ez törvénysértés.
És azért az elég érdekes, hogy Dubaiban egyre több ott dolgozó nyugati pasi "erőszakola meg" a vele egy országból származó munkatársnőjét. Mert ha ez tényleg így van, akkor nem ártana a nyugati pasikat alaposan előszelektálni, hogy ki mehet ki dolgozni, mert úgy látszik külföldön a nyugati pasik nemi erőszakolókká válnak.
De az is lehet, hogy ez egyáltalán nem tendencia, csupán történt pár ilyen eset, és te csupán az ilyeneket teszed be, mintha ott ez lenne az általános. De ezt te magad döntsd el, hogy az ilyen cikkekkel mi is a célod.

fehérfarkas 2013.12.25. 20:58:58

@No Kuffar Is Innocent: "index.hu/video/2013/12/24/sziria_2013/"

Nagyon jó, hogy betetted ezt a videót. Olvasd el a feliratot, amit az ottaniak nyilatkoznak. A magyar kommentátorral ne foglalkozz, mert néha hatalmas hülyeséget mond. És amit az ottaniak nyilatkoznak, ahhoz tedd hozzá, a szíriai főmufti a keresztény vezetőkkel közösen köszöntötte a karácsonyt. Szíriában a nyugati mainstream média híreivel ellentétben nem vallási háború van, hanem szír keresztények és muszlim Assad oldalán harcolnak a külföldi szélsőségesek ellen, akiket a nyugati országok fegyvereznek Assad ellen (csak sajnos nemcsak a szír hadsereg ellen harcolnak, hanem mindet pusztítanak és gyilkolnak, ami az útjukba kerül).

No Kuffar Is Innocent 2013.12.26. 12:59:10

@fehérfarkas:
EZt már mindenhoiva beírtad
nem az szűmít hogy ki9 pénzeli őket, hanem hogy MELYIK VALLÁS NREVÉBERN ölik a keresztényt

Ha lenne gerincvük akkor mépg pénzért se ölnénejk meg senkit vaagfy nem fogadfnák el a pénzt

de mivel nincs gerincük pénzzrel pénz nélkül is hgyilkolnak rabolnak és nemierőszakolnak

CSAK ÜRÜGY KELL NEKIK A GYILKOLSŰÁRA az hpgy pár ájtatos imám hivatalosan elítzélo őket semmit nem jelent

Minden napra jut valami muzlem mocsokság még karácsonykor is

" magyar kommentátorral ne foglalkozz, mert néha hatalmas hülyeséget mond.

MINDENKI HAZUDIK CSAK TI moindtok igazat

fehérfarkas 2013.12.26. 15:07:46

@No Kuffar Is Innocent: "EZt már mindenhoiva beírtad
nem az szűmít hogy ki9 pénzeli őket, hanem hogy MELYIK VALLÁS NREVÉBERN ölik a keresztényt"

Akkor ugyanezen mérce alapján aazt a kérdést is felteheted, hogy "MELYIK VALLÁS NREVÉBERN védik meg a keresztényt"
vagy a terroristákat/szélsőségeseket "MELYIK VALLÁS NREVÉBERN ki9 pénzeli"
Csak mert Szíriában keresztények és muszlimok közösen harcolnak a nyugat által támogatott terroristák ellen. A muszlimok védik meg a keresztényeket a terroristáktól. Most karácsonykor közösen karácsonyoztak a szír muszlimok és keresztények, és közösen imádkoztak a békéért és a hazájuk felszabadításáért a (nyugat által támogatott) terroristák keze alól. Keresztény vallási vezetők imádkoztak Assadért, és Assad győzelméért. A nyugati mainstream médiában ez nem jelent meg. Vajon miért?

"Ha lenne gerincvük akkor mépg pénzért se ölnénejk meg senkit vaagfy nem fogadfnák el a pénzt
de mivel nincs gerincük pénzzrel pénz nélkül is hgyilkolnak rabolnak és nemierőszakolnak"

Nos, nézzük a tényeket: ezeket a terroristákat a nyugati mainstream sajtó "szabadságharcosoknak", "lázadóknak", "felkelőknek" nevezi. Assadot pedig a "saját népét gyilkoló diktátornak".
Karácsony előtti napokban ezek a "szabadságharcosok" felrobbantottak Aleppóban egy kórházat (ahol rákos betegeket kezeltek ingyen!!!, mert a szír állam a kezelés teljes költségét állta a betegek számára!!!) 7 tonna bombával megrakott teherautóval.
Milyen hír jelent meg a magyar mainstream médiában (még az index.hu-n is)? Az, hogy a "diktátor" Assad civil lakónegyedet bombázott Aleppóban.
Hiába tették fel a netre ezek az emberalatti állatok a videót a saját tettükről, a kórház felrobbantásáról, azt a nyugati média teljesen ignorálta, és helyette azt hazudta, hogy Assad bombázta a civileket.
Vagy Maalouláról (a világ egyik legrégibb keresztény települése, ahol még ma is Jézus arámi nyelvét beszélik) hol számolt be a magyar mainstream média, hogy fél év alatt negyedszer foglalta vissza a szír hadsereg, és negyedszer szabadította fel a terroristák alól? És, hogy terrorsták most decemberben a 4. alkalommal a fél várost rakétákkal szétlőtték?
Vagy miért nem számol be arról a magyar mainstream média (beleértve az index.hu-t is), hogy akiket "lázadóknak" neveznek, azok nem is szírek, hanem több mint 80 országból odament szélsőségesek?
Talán mert akkor nem Assad lenne a "saját népét gyilkoló véreskezű diktátor"? És akkor a Szíria elleni háborút a nyugati emberek elítélnék? Mert egy újabb iraki hazugsággal állunk szemben, amikor a nyugati média azt hazudta a szemünkbe, hogy Irakot azért kell megtámadni, mert vegyifegyverei vannak? Aztán kiderült, hogy az egész csak hazugság volt.

fehérfarkas 2013.12.26. 15:18:12

@No Kuffar Is Innocent:

A szír helyzet elég furcsa vallási háborúnak (mint ahogy te meg a nyugati mainstream sajtó megpróbálja hazudni), és a muszlimok számára írni azt a proxy háborút, ahol a terroristák oldalán vannak:
USA - keresztény
Nyugat-Európai országok - keresztény, ateista
Izrael - zsidó
Szaúd, Arábia, Katar, Törökország - muszlim

Assad oldalán meg:
szír nép és szír hadsereg - muszlim, keresztény
libanoni Hezbollah - muszlim
Irán - muszlim
Oroszország - keresztény, ateista
Kína - ateista

süti beállítások módosítása