Izraeli katona civilekre lőtt Jeruzsálemben

Egy izraeli fegyveres férfi két palesztint sebesített meg pénteken kelet-Jeruzsálemben. A rendőrség a helyszínen letáróztatta a gyanúsítottat – adta hírül a Haaretz.

 
Shmuel Ben-Ruby, az izraeli rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy a fegyveres egy tizenhárom éves fiút és egy negyven éves férfit lőtt meg. Mindkét áldozat Silwanból, egy többnyire palesztinok lakta negyedből származik.
 
Az áldozatokat – akik a lábukon könnyebben sérültek meg – a helyi kórházba szállították. Az elkövető jelenleg is kihallgatás alatt áll, de annyit már tudhatunk róla, hogy az izraeli védelmi erők 20 éves, szolgálaton kívüli katonája.
 
A lövöldöző azt állítja, hogy önvédelemből nyitott tűzet, miután egy hat palesztinból álló csoport rátámadt. Az esetet követően palesztin tiltakozók köveket dobáltak a rendőrségre és zsidó otthonokra Silwan negyedben. Eközben rendőri erők érkeztek a helyszínre hogy megfékezzék az erőszakot.
 
A Jeruzsálemben élő zsidók és palesztinok közötti feszültségek azóta fokozódtak, amióta Izrael két palesztin családot kilakoltatott és azzal fenyegetett hogy más otthonokat is lerombol, melyeket engedély nélkül építettek.
 
Izrael 1967-ben, a hat napos háború során annektálta kelet-Jeruzsálemet. A palesztinok azt szeretnék hogy a jövőbeli államuk fővárosa Jeruzsálem legyen.
 
Forrás: Haaretz
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr221376096

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.11. 22:36:44

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aser11 2009.09.12. 10:26:32

Hiányoas a cikk.Hol van a katonára támadó 6 arab letartózatatásáról szóló hir?És mi történt a kődobálókkal?

Nebameg 2009.09.12. 13:10:21

Mostmár szeretnék, ha a fővárosuk lenne, mert eddig nem volt országuk se, igaz a zsidók előtt ez nem is hiányzott nekik olyan nagyon. Megspórolnák az infrastruktúra fejlesztésének fáradalmait, ügyes......

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.09.12. 13:24:08

Izrael nem szerezte már be a 20mm-es phalanx gépágyúkat, amikkel a világon bármit le lehet szedni, ami repül? Ha 15 ilyennel körülbástyáznák Jeruzsálemet, még a verebek is engedélyt kérnének a berepüléshez. Na persze akkor az IAF pilótáinak berozsdásodna a bombázótudománya...:)

J.Ildiko 2009.09.13. 23:47:37

Hát igen. A média felelőssége mekkora nagy. Milyen nézőpontból indul ki ? Úgy is meg lehetett volna fogalmazni a címet, hogy "Hat palesztin támadt egy, azaz egy Izraelire". Vagy: "Újabb csoportos támadás egy izraeli civil ellen". Mert hogy nem úgy kezdődött, hogy vki visszalőtt. Ez a Haaretz....

süti beállítások módosítása