20 palesztin foglyot engednek szabadon egy Gilad Shalitról készült felvételért

 

Az izraeli biztonsági kabinet szerda reggel úgy határozott, hogy engedélyezi húsz palesztin női fogoly szabadon bocsátását azért cserébe, hogy a három évvel ezelőtt elrabolt izraeli katonáról, Gilad Shalitról egy nemrégiben készült videofelvételt kapjon. A JPost szerint ez a legelső konkrét lépés a katona kiszabadítása felé, mióta elrabolták.
 
A palesztin fogva tartottak szabadon engedésére irányuló tervet egy a Shalit kiszabadításáért fáradozó csoport dolgozta ki, Hagai Hadas vezetésével.
 
A palesztinok szabadon engedése és a felvétel átvétele várhatóan pénteken fog megtörténni.
 
Benyamin Netanyahu miniszterelnök gratulált Hadasnak és a csoportnak ahhoz a „professzionális munkához”, amelyet végeztek és elmondta: „Fontos, hogy az egész világ tudja, hogy Gilad Shalit él és jól van és, hogy a sorsáért és épségéért a Hamasz a felelős.”
 
Az izraeli igazságügyi minisztérium szerdán fogja közzétenni a szabadon bocsátandó palesztinok nevét.
 
A miniszterelnöki hivatal forrása szerint Hadas állandó kapcsolatban állt a Shalit családdal, akiket szintén értesítettek a fejleményekről. „A tárgyalások várhatóan így is hosszúak és nehézkesek lesznek és mi továbbra is konkrét lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy olyan gyorsan, ahogyan csak lehetséges, hazahozzuk Giladot” – nyilatkozta a forrás.
 
Attól kezdve, hogy a palesztinok nevét közzéteszik, 48 óra áll rendelkezésre a fellebbezéshez. Ha ez az idő letelt és a német közvetítő, Ernst Urlau átadta a videofelvételt Izraelnek, a foglyokat szabadon engedik.
 
Urlau egyébként már látta azt a felvételt, melyet valószínűleg az elmúlt pár héten belül készítettek.
 
A szóban forgó palesztin foglyok nagy része már letöltötte büntetésének kétharmadát és a tervek szerint az elkövetkezendő két évben szabadult volna. Egyik fogolynak sem volt közvetlen köze izraeli személyek meggyilkolásához.
 
Forrás: JPost

 

 

· 1 trackback Címkék: izrael palesztin gilad shalit

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr691417999

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.30. 16:45:34

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nebameg 2009.09.30. 20:24:17

Gondolom a bakancsáért már komoly bűnözőket/terroristákat is elengedtek volna.....

süti beállítások módosítása