Koránégetés Afganisztánban

 

Az afgán rendőrségnek ma lövéseket kellett leadnia a levegőbe, hogy feloszlasson egy kabuli megmozdulást, melyen több ezren tüntettek az ellen, hogy külföldi katonák állítólag megszentségtelenítettek egy Koránt.
 
A tüntetők – akik azt állítják, hogy külföldi katonák elégették az Iszlám legszentebb könyvének egyik másolatát egy múltheti, maidan wardaki rajtaütés során – vasárnap több, mint egy órára megbénították a forgalmat az afgán fővárosban.
 
Az afganisztáni USA és NATO csapatok szóvivője elmondta, egyik katonájuknak sincs köze az incidenshez és a Tálibokat hibáztatta azért, hogy a Koránégetésről szóló hamis szóbeszédet elterjesztették.
 
Afganisztánban – ahol az erőszakos cselekmények száma idén elérte az eddigi legmagasabb számot 2001 óta – több, mint százezer külföldi katona harcol a felkelő Tálib csapatokkal.
 
Óriási füstfelhők szálltak fel, miközben az afgán tüntetők tömege meggyújtotta Barack Obama, amerikai elnök képét.
 
“Halál Amerikára! Le Izraellel!” - kántálta egy férfi az egyetemi diákok által szervezett
tüntetőmegmozduláson.
 
Mások köveket hajigáltak és összecsaptak a rendőrökkel, de sérültekről még nem érkezett jelentés.
 
Az egyik táblán, melyeket a tüntetők vittek a következő volt olvasható: “Nemet mondunk a demokráciára. Nekünk csak az Iszlám kell.”
 
Elizabeth Mathias kapitány az afganisztáni amerikai és NATO csapatoktól elmondta, a Tálibok úgy akarják aláásni a külföldi erőket, hogy ilyen szóbeszédet terjesztenek.
 
“Nem égettünk Koránt...Szerencsétlen helyzet, hogy a tüntetők elhisznek egy Tálib pletykát” - mondta Mathias, hozzátéve, hogy a nyomozást már lefolytatták.
 
A Tálibok még nem kommentálták az eseményeket.
 
Forrás: Al-Jazeera
 

 

Címkék: usa nato afganisztán korán kabul barack obama koránégetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr1001474100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galak (törölt) 2009.10.25. 22:20:58

Idióták, akik bevették ezt a hazugságot. A tüntetés szervezői viszont valószínűleg tálib kollaboránsok, nekik Guantanamon a helyük.

Mudzsahid Al-Madzsar · http://www.magyarmudzsahid.blogspot.com 2009.10.26. 14:10:36

@Galak: guantanamon annak lenne a helye, aki eddig üzemeltette.

süti beállítások módosítása